Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kig op i aften: Oplev massevis af smukke stjerneskud

Af Michael Qureshi

“Når du ser et stjerneskud, lad dit ønske flyve ud …”

I de kommende dage er der rig mulighed for at ønske på livet løs, når den kæmpe meteorsværm Perseiderne vælter ned gennem atmosfæren.

Det skriver TV2.

Den årlige meteorregn Perseiderne, med masser af stjerneskud, har kunnet ses på himlen siden 14. juli, men i nat bliver sværmen mest intens, og den store sværm kan normalt give op til 100 stjerneskud i timen.

Her skal du holde øje

Det siger sig selv, at du skal kigge op mod himlen for at få øje på de mange stjerneskud, men derudover skal der naturligvis også være nogenlunde mørkt, før du kan se se dem.

De bedste chancer er fra midnat og nogle timer frem.

Særligt i den sydvestlige halvdel af landet er der gode muligheder for at spotte Perseiderne. Her er der bedst chance for færrest skyer på himlen.

I løbet af nattetimerne vil der også komme flere huller i skyerne længere mod nord.

“Det føles som en hel sværm af stjerneskud, og det kan virke som om, at man næsten ikke kan nå at dreje hovedet, før et nyt kommer susende.

Et stjerneskud er i sig selv både flot og imponerende, men når der kommer så mange på kort tid, er det en vild oplevelse at stå udenfor,”  fortæller Cecilie Sand Nørholm, som er astrofysiker på Planetarium, til DR.

Du har gode chancer for at se meteorsværmen, hvis du kigger mod stjernebilledet Perseus, som ligner bogstavet y, der står på hovedet. Du finder det lidt til højre for Karlsvognen.

Planetarium skriver følgende om Perseiderne:

“Perseiderne er en af årets største meteorsværme.

Perseiderne er kendt for at have rigtig mange store meteorer eller ildkugler. Meteorerne vil radiere fra stjernebilledet Perseus, men vil kunne ses på hele himlen.”

Perseiderne vil fortsat være mulige at spotte på himlen til 1. september.

Del artikel

Andre læser også