ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pind bliver til kat – Fru Pinds ånd flytter med til Kannikegade

Pind bliver til kat. Sådan er det. Nu ser han kun fremad. Jesper Svendberg, forpagter af Pinds Café gennem de sidste 10 år, har lagt problemerne med ejerne af lokalet, som caféen ligger i, bag sig. D. 3. juni kunne han på den afholdte beværtnings Facebook-side fortælle, at efter d. 4. juni, var det slut. Med blottet ærlighed lagde han ikke fingre imellem, omkring sin utilfredshed med samarbejdet med ejerne. Han fortalte bl.a. at han ”…har været jaget vildt i nu et år, og orker ikke mere”. Samtidig kunne han proklamere, at han åbner et nyt sted i Kannikegade; 100 meter fra Pinds Café. Han afsluttede med en stor tak til gæsterne og personalet og med det, var der ikke mere at sige. Pinds Café har været en afholdt aarhusiansk institution og kunne i 2011 fejre 75-års jubilæum.

 

Teaterkatten – en lykkeamulet med fire poter

Det var en bekendt på Aarhus Teater der foreslog Jesper, at det nye sted skulle opkaldes efter Teaterkatten. En kat der, som historien fortæller, overlegent huserede på teateret for 100 år siden, fangede fugle og mus og blev en slags lykkeamulet for teatrets skuespillere og ansatte.

 

Det er meget passende at ordet ”teater” indgår i navnet. Pinds har længe været tilholdssted for teatrets ansatte og disse har haft en stor betydning for stedet. I flere år har billeder af årets afgangselever på skuespillerskolen da også prydet væggene, mellem andre gamle billeder og avisudklip, der fortæller om Aarhus’ historie. En historie, som Pinds Café også selv er blevet en del af.

 

Dobbelt så meget plads og ingen røg

Bortset fra de nye lokaler, der er dobbelt så store og meget lysere, bliver det same procedure as always. Ligefra interiøret, som består af gamle sofaer og mosaikborde, og ølkortet, til personalet. Eller det passer ikke helt, for der bliver rygning forbudt. Dette er der nok nogle der er glade for, samtidig med, at der er nogle der er skuffede. Ryger eller ej, så har røgskyerne været en del af Pinds karakter.

 

Jesper er i fuldt sving med at istandsætte lokalerne, der tidligere husede Museums Kopi Smykker. Han forventer at åbne om 3 ugers tid. Vi opdaterer jer selvfølgelig, når den endelige dato er offentliggjort. Det er endnu usikkert hvad der kommer til at ske i lokalet på Skolegade 11. Ejerne leder efter nye forpagtere.

 

Teaterkatten

Kannikegade 12
8000 Aarhus C
Hjemmeside under opbygning

 

 

 

Del artikel