Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

“Prestigeprojekt” i vejen: Omstridt motorløb må flytte

Af Søren Holm-Hansen

Flere år i træk er kritikken haglet ned over arrangementet Classic Race Aarhus, der lægger beslag på store strækninger i området ved Mindeparken i Aarhus.

 

Foruden klager over afspærringer og støj har kritikken lydt på, at racet finder sted omkring helligdage og dermed generer mange af naboerne.

 

Næste år bliver det anderledes. Aarhus Kommune fastholder sin tilladelse til at lade benzinslugerne ræse rundt i området med opløb på Strandvejen. Men tidspunktet er flyttet fra pinsen sidst i maj til den 15.-17. maj 2020.

 

“Prestigefyldt arrangement”

Det skyldes, at der i pinsen næste forår skal afholdes et “stort, prestigefyldt arrangement” i Mindeparken, oplyser Aarhus Kommune ifølge JP Aarhus.

 

Et godt gæt er, at der er tale om Royal Run. Kronprins Frederik oplyste tidligere på året, at hans prestigeprojekt, det folkelige Royal Run, bliver afviklet igen i pinsen 2020.

 

Royal Run-organisationen oplyser selv, at løbet afvikles 2. pinsedag 2020, den 1. juni. Denne gang kommer løbet bl.a. omkring Sønderjylland for at markere 100-året for genforeningen.

 

I år deltog over 80.000 mennesker i løbet.

 

“Fint samarbejde”

Arrangørerne af Classic Race tager det roligt:

 

“Vi har altid haft et godt og fint samarbejde med Aarhus Kommune, og derfor flytter vi gerne til weekenden den 15.-17. maj. Samtidig kan vi opfylde et ønske fra naboerne, der helst ser, at arrangementet ikke ligger i forbindelse med helligdage”,siger Nick Horup, kommunikationschef for Classic Race Aarhus, ifølge JP Aarhus.

 

Nordeuropas største

Classic Race Aarhus er Nordeuropas største festival af sin slags. Det blev afviklet første gang i 2010. Tidligere på året blev direktøren, det tidligere folketingsmedlem Mike Legarth (K), erstattet af erhvervsmanden Poul Dalsgaard.

 

Arrangementet er etableret som en velgørende fond til fordel for børns trafiksikkerhed og har – foruden de faste medarbejdere – tilknyttet et stort antal frivillige.

 

I år gik en del af indtægterne desuden til foreningen “Make-A-Wish”, der opfylder ønsker fra børn med livstruende sygdomme.

 

Prins Joachim har flere gange deltaget i Classic Race i sin Lotus Cortina fra 1965.

 

“Prestigeprojekt” i vejen: Omstridt motorløb må flytte

 

Del artikel

Andre læser også