Restaurant Ghrelin og Bichel Vine: Gourmetaften i selskab med gastronomiens sorte og hvide guld
Trøflen har gennem alle tider været en eftertragtet og udsøgt spise. Svampen, der også ofte omtales som køkkenets sorte og hvide guld har en spændende historie bag sig, og den karakteristiske smag er både en udfordring og en gave at arbejde med for alle, der sætter gastronomi og store oplevelser i højsædet.
Med fokus på gastronomiens sorte og hvide guld er Restaurant Ghrelin og Bichel Vine gået sammen om at kreere en helt speciel gourmetoplevelse: En middag med fokus på trøflen, der bliver ingrediens i hele menuen, bestående af snacks, fem retter, kaffe og sødt – suppleret af en velafstemt vinmenu.
Aftenen indledes hos naboen Zeit Vinbar med champagne og foredrag omkring trøflens historie og liv. Herefter fortsætter gæsterne på Restaurant Ghrelin med trøffelmenu og tilhørende vinmenu, der er lavet i samarbejde mellem Anders Kuk Kristensen fra Ghrelin og Lars Bo Henriksen fra Bichel Vine som også løbende vil fortælle om mad og vin – og om det bånd, som trøflen smagsmæssigt binder mellem de to verdener.
Der er på alle måde lagt op til en ren fest for smagsløgene – og at man så endda får en masse nyttig viden omkring trøflen og dens smagsmæssige bidrag til og berigelse af gastronomiens verden, er kun et ekstra plus!
Tid og sted
Onsdag den 5. februar 2020 klokken 18.00
Ghrelin (starter dog på Zeit Vinbar i nr. 127 )
Bernhardt Jensens Boulevard 125
8000 Aarhus C
Menu
Velkomst
Champagne Brut Classique NV, Alfred Gratien
***
Snacks
2012 Champagne Blanc de Blancs 2012, Alfred Gratien
***
Forret
Pighvar – Blomkål – Caviar – Trøffel
Saltet pighvar med variation af blomkål, caviar og mild trøffel vinaigrette
2018 Roero Arneis Bricco delle Ciliegie, Giovanni Almondo, Piemonte
***
Mellemret
Helleflynder – Grønne løg – Honning – Trøffel
Stegt helleflynder med sauce på grønne løg, stegt og frisk trøffel
2017 Chardonnay, Castello di Monsanto , Toscana
***
Pre hovedret
Pasta – Ragout – Trøffel
Fyldt pasta med ragout på vagtel, rødvinssauce og frisk trøffel
2016 Barbaresco Asili, Cascina Luisin
***
Hovedret
Kalv – Rødbede – Linser – Trøfler
Kalvemørbrad rullet i toast med rødbede i tekstur, rørte linser og trøffelsauce
2009 Barolo Roche Rivera, Luigo Oddero
***
Ost
Havgus – Butterdej – Trøffel
Bagt butterdej, ostesoufflé samt trøffelsne og -skiver
2016 Saussignac Autrefois, Couleurs d’Aquitaine
***
Kaffe med sødt
Samlet pris – inkl. vinmenu – 1.500 kroner pr. kuvert
Billetter kan købes via Bichels hjemmeside her: