Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opråb fra restauranterne: Giv os en plan!

Af Søren Holm-Hansen

Restaurationsbranchen, som også omfatter cafeer, barer og hoteller, benyttede Folketingets åbning til at råbe politikerne op:

 

Giv os nogle retningslinjer og en plan; vi er ikke en del af corona-problemet, men en del af løsningen!

 

Sådan lød det tirsdag fra brancheorganisationen Horesta, som henvendte sig direkte til Folketingets medlemmer på dagen, da folketingsåret blev sat i gang med valget af Henrik Dam Kristensen (S) som Folketingets formand og statsminister Mette Frederiksens (S) anden åbningstale i hendes karriere som regeringschef. Altsammen under overværelse af majestæten og kronprinseparret.

 

Overset og mishandlet

Og netop restaurationsbranchen har de seneste måneder følt sig overset og mishandlet af de politikere, som med få timers varsel lægger nye restriktioner ned over et erhverv, der i forvejen er hårdt ramt af regler og almindelig bekymring.

 

Imens en væsentlig del af statsministerens tale handlede om at slå hårdere ned på dem, der skaber uro, utryghed og kriminalitet i samfundet, er budskabet fra Horesta klart:

 

Giv os en konkret plan for genåbningen af restauranter, barer og hoteller!

 

Usikkert landskab med bind for øjnene

Branchen har i over et halvt år forsøgt at navigere i et landskab, hvor den ene restriktion efter den anden er blevet den pålagt. Med betydelige omkostninger og stor usikkerhed til følge.

 

“Lige nu kører vi ud ad en landevej med bind for øjnene, som gør det umuligt at drive vores forretning og planlægge noget som helst. Vi beder om en klar plan for, hvornår vi igen kan begynde at åbne op, og hvad der skal til, for at restriktionerne bliver fjernet,” siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch.

 

Hjælpepakker eller ej, så står hoteller, restauranter, cafeer og barer fortsat i en usikker situation, og hjælpepakkerne er kun et plaster på et sår, der bliver mere og mere betændt. Regningen for de mange restriktioner ender hos indehaverne, der må lukke ned på stribe.

 

Skal vi vente på en vaccine?

“Vores erhverv har brug for at vide, hvor længe vi skal leve med skrappe restriktioner – hvorvidt nattelivet skal være lukket, til der kommer en vaccine, om anbefalinger fra sundhedsmyndigheder betyder, at det er slut med møder, konferencer og børnenes lejrskoler, og hvorvidt vi langt ud i fremtiden skal vænne os til ikke at få mulighed for at skabe den perfekte ramme for brylluppet, fødselsdagen eller turisternes ferie,” lyder det i opråbet fra brancheorganisationen.

 

“Vi har siden foråret udvist samfundssind og spillet med i kampen mod corona. Vi har fundet løsninger på, hvordan vi kan minimere smitten og skabe trygge rammer for vores gæster. Vi er klar til at fortsætte kampen med smitten. For vi er i højere grad en del af løsningen end en del af problemet,” fastslår Horesta.

 

Din restaurant skal lukke kl. 22

Indtil videre gælder reglerne fortsat, at barer og restauranter skal lukke kl. 22. Det betyder, at mange restauranter ikke kan nå at servicere to gange på en aften og dermed går glip af væsentlige indtægter.

 

Forsamlingsforbuddet er sænket til 50 personer ved private begivenheder – og 500 ved kulturelle arrangementer, hvor gæsterne sidder ned under ordnede forhold. På restauranter og barer skal man fortsat bære mundbind, når man går og står på matriklen.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også