Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ryk sammen – på afstand: Takeaway-mad breder sig

Af anders@sommersangdigital.dk

Tankeløst og hensynsløst. Sådan lød budskabet fra dronning Margrethe, da hun tirsdag aften helt usædvanligt henvendte sig direkte til danskerne: Det er ikke tiden til at mødes i større forsamlinger eller ligefrem holde fester.

 

I restaurantionsbranchen har man for længst forstået budskabet, som også blev skåret ud i pap af statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere på aftenen:

 

Bliv hjemme. Hold afstand.

 

Kun få muligheder

Derfor er takeaway-mad lige nu en af de få muligheder, som restauranter og cafeer har for at holde sig i live, indtil krisen er overstået. Der er ingen tvivl om, at de bløder lige nu.

 

Takeaway er lige nu ikke bare “det nye sort”, men en forudsætning for, at der stadig er restauranter og cafeer at besøge på den anden side af krisen.

 

Nick Rasmussen og Victor Ipsen Wolthers har oprettet Facebook-gruppen “Støt de lokale spisesteder” [https://www.facebook.com/groups/210032133578432/], og de understreger, at de ingen kommercielle interesser har i initiativet.

 

Find de gode tilbud

“Vi er nogle gutter fra Aarhus, der nødigt vil se vores lokale spisesteder, cafeer, barer m.m. finde sig nødsaget til at lukke ned i disse krisetider,” siger Nick Rasmussen.

 

“Med denne gruppe kan alle ejere af restauranter, cafeer og barer dele deres takeaway-muligheder og tilbud,” forklarer han.

 

“Ingen har penge lige nu!”

En lokal restauratør har givet op for nu, og han er næppe alene:

 

“Hør nu her: Der er ingen, der har penge lige nu. Jeg lukker ned for nu – også for takeaway. Jeg har ingen kunder, og ingen skal ringe til mig resten af måneden,” lød den lettere hidsige kommentar i telefonen fra en lille restauratør i Latinerkvarteret, hvor mange kæmper for livet.

 

Aarhus Update bragte for få dage siden en foreløbig og kun delvis oversigt over steder, som nu tilbyder takeaway frem for at modtage gæster. Siden da er listen kun blevet længere, og tirsdag meddelte statsministeren, at det fra onsdag er slut med at besøge caféer og restauranter; kun takeaway er tilladt indtil videre.

 

“Støt de lokale spisesteder” på Facebook:

 

 

Del artikel

Andre læser også