Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er festen i gang: tv-2 og gæster fyrede op i Byparken

Af Søren Holm-Hansen

Først fredag aften bliver det officielt, at Aarhus Festuge er begyndt – men hvem bekymrer sig om det, når tv-2 i stærkeste opstilling sparkede festen i gang med en uofficiel åbning foran 10.000 mennesker allerede torsdag?

 

Vejret var perfekt og stemningen i top, allerede da bandet Bogfinkevej varmede op i Byparken, som er navnet på den midlertidige plads mellem Musikhuset og Rådhuset. Og Bogfinkevej havde gemt et af sine største hits til en gæsteoptræden senere på aftenen.

 

På slaget 21

Tro mod sin natur gik tv-2 på scenen som annonceret på slaget kl. 21. Som altid til tonerne af “Bornholmer-valsen” fra 1959, og også denne gang flankeret af blæsersektionen The Aarhus Horns.

 

Steffen Brandt fortalte tidligere på ugen til Aarhus Update, at hans nye sange måske skal have lidt tid til at spille sig ind i publikums hjerter:

 

“Vi oplever, at nye sange langsomt, men sikkert bliver til gamle sange. De skal bare spilles og høres og bruges sammen med et helt almindeligt, levet liv,” sagde han.

 

Og så begyndte festen

Torsdag aftens store koncert åbnede da også med en lille håndfuld af de nye sange, som måske ikke sidder helt på rygraden endnu.

 

Men så åbnede festen sig. Med et overflødighedshorn fra tv-2’s enorme bagkatalog.

Så er festen i gang: tv-2 og gæster fyrede op i Byparken

Og det skete med skiftende gæster på scenen: Anne Hjort, Marvelous Mosell, Tue Track, Bogfinkevej med hittet “Iben Hjejle”, pigekoret Eve fra Egå Gymnasium, og ikke mindst Tina Dickow i en bevægende udgave af Steffen Brandts fordanskning af Leonard Cohens “Hallelujah”.

 

139 koncerter

Anders Seierup står bag Facebook-fansiden “Under Stjernerne Et Sted”, som følger tv-2 i tykt og tyndt. Han var til stede torsdag aften – til sin koncert nummer 139, så vidt han husker:

 

“Jeg har fulgt tv-2 i årevis. Det handler om musikken og hele oplevelsen,” siger han.

 

“De har lavet lydsporet til mange menneskers liv. Det bliver til ens egen historie.”

 

Med så stort et bagkatalog som tv-2’s kan det være svært at vælge. Anders Seierup sætter fingeren på “Eventyr for begyndere” som sin yndlingssang. Denne aften var hans favorit dog “Kalundborgbåden”, der er ualmindeligt enkel i sin lyrik:

 

“Kalundborgbådens agterdæk

forefindes morskabsautomater

Kalundborgbådens agterdæk

forefindes morskabsautomater

et populært

et populært

et populært

tidsfordriv”

 

Sådan lyder teksten til sangen. Gentag efter behov.

 

tv-2’s signatursang

tv-2 havde både vejret og publikum med sig på en uofficiel åbningsaften, der forløb smertefrit, fredsommelig og festlig med masser af fællessang. Og koncerten sluttede naturligvis med signatursangen “Bag duggede ruder” fra 1983.

Så er festen i gang: tv-2 og gæster fyrede op i Byparken

“Vi bliver aldrig trætte af at se så mange mennesker synge sammen og vide, at vi har fået lov til at skrive nogle af de sange, de har valgt for os. Det er med stor stor taknemmelighed, at vi aften efter aften slår tonerne an til vores signatursang: ‘Bag duggede ruder’,” sagde Steffen Brandt tidligere på ugen til Aarhus Update.

 

Dronning Margrethe deltager i den officielle åbning af festugen fredag aften på Aarhus Teater.

 

Så er festen i gang: tv-2 og gæster fyrede op i Byparken

 

Del artikel

Andre læser også