ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Konditorchef guider: Sådan bager du årets fastelavnsbolle-hit

Af Freja Dumont

Vi ved godt, at fastelavn er et overstået kapitel for i år. Men vi synes godt, at vi kan strække fastelavnsbollesæsonen lidt endnu.

De seneste weekenders køer foran landets bagere vidner nemlig om en massiv interesse for de traditionsrige fastelavnsboller.

Nu hvor det er vinterferie, skal I ikke snydes for inspiration til jeres eget fastelavnsbolleprojekt i køkkenet.

KonditorBagers chefkonditor Anette Drengsgaard guider dig med professionelle tips til at bage fastelavnsbollen over dem alle – nemlig flødeskumsvarianten.

Gode råvarer og tålmodighed er nøglen

Som konditorchef har Anette Drengsgaard mange års erfaring med fastelavnsboller og den udfordrende wienerdej, der ligesom dejen til en croissant skal foldes flere gange for at skabe de sprøde lag. Her afslører hun sine bedste råd.

Tid:
Lad nu være med at gå i gang to timer før, du vil servere fastelavnsbollerne. Du skal nemlig være grundig og forsigtig, når du ruller dejen ud, og det kan tage tid.

Inde i dejen er der nemlig smør, der skal fordeles i hele wienerbrødet, så wienerbrødet bliver sprødt og ikke tørt. Mellem de tre udrulninger skal dejen på køl i 15-30 minutter, hvilket også kan være en tidsrøver, hvis du ikke har tid nok.

Husk, at bollerne skal nå at køle af, inden du sprøjter flødeskum i dem.

Råvarer:
Giver du dig i kast med udfordringen, kan du lige så godt gøre det 100 procent.

Pisk selv flødeskummet med en god piskefløde med 38% fedt. Lav cremen fra bunden med sødmælk og rigtig vanilje i stedet for at bruge vaniljesukker eller en pulverblanding.

Det er lidt dyrere men let og smager meget bedre.

Temperatur:
Det er en meget stor fordel, at wienerdejen og smørret, du lægger oven på wienerdejen inden udrulning og foldning, har samme temperatur.

Derfor kan du med fordel stille alle ingredienserne i køleskabet, inden du går i gang.

Hvis smørret er for blødt, gør den dejen snasket og meget svær at arbejde med, mens for koldt smør vil dele sig i flere stykker inde i dejen, når man ruller.

Det vil blandt andet betyde, at bollen ikke får de 27 små lag og det udseende, man går efter. Selvom det skulle ske, kommer smagen ikke til at fejle noget, så hold ud – øvelse gør mester.

Foldning og udrulning:
Det er vigtigt, at man gør sig umage med at pakke smørret ind i dejen og får det rullet ud i alle hjørner, når man har pakket det ind i dejen.

Det er også vigtigt at være præcis, når man folder dejen undervejs. Hvis du ikke sikrer, at smørret er fordelt i hele dejen, hæver bollerne ikke, når de kommer i ovnen, og så får man ikke de ønskede 27 lag.

Leg med flødeskummen:
Hvis du er til smagen af Snickers, After Eight, Daim eller lignende kan du smelte det i en gryde med fløde.

Når chokoladen er opløst i fløden, stilles den på køl inden den piskes og sprøjtes i bollerne. De nye smagsvarianter er et hit hos mine kunder, slutter Anette Drengsgaard.

Del artikel

Andre læser også