ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan finder de studerende i Aarhus praktikpladser og studiejob

Af Annoncør

Det giver i sagens natur en knaphedsfaktor på netop praktikpladser og studiejob. Der er ganske enkelt mange studerende, der kappes om de attraktive job.

Annoncør betalt indhold leveret af  Studiejob-Danmark.dk

Derfor oplever Studiejob-danmark.dk – som er en jobportal for studerende i Aarhus og andre studiebyer – også en høj trafik i netop Aarhus. “Vi kan se, at aktiviteten i Aarhus reelt er højere end, hvad man som udgangspunkt ellers ville kunne forvente i forhold til antal indbyggere”, lyder det fra Studiejob-danmark.dk

Studiejob og praktikpladser styrker CV´et

Når de studerende får et studiejob eller en praktikplads, så er det ikke blot deres privatøkonomi og kravene fra uddannelsen, som tilgodeses. Det gør CV´et også hos de studerende.

For det er langt fra altid at høje karakterer er vejen til drømmejobbet. I dag lægger HR-chefer i vid udstrækning højere vægt på personlighed og faglig udvikling, basere på praktisk erfaring – og ikke kun teori.

Derudover giver et fysisk arbejde også erfaring i at arbejde på en voksen arbejdsplads. Og dertil kommer, at de studerende kan opnå at skabe et værdifuldt netværk af gode kollegaer.

Nogle studerende opnår endda via deres praktikplads eller studiejob, at det bliver indgangsbilletten til et fuldtidsjob efter endt studie – på den samme arbejdsplads.

På den måde bruges fritidsjobbet til at screene de studerende, og styrke de studerendes faglighed – både i forhold til omsætte teori til praksis – og lære helt specifikke job ude i virksomhederne.

For virksomhederne er samarbejdet med de studerende også givtigt på mange fronter. De studerende har nemlig mere erfaringer med de sociale medier, end virksomhederne traditionelt har.

Del artikel