ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den sikre Røde Orm menu på hyggelige Malling Kro

Af Line Ingwar Karlsen

Hvis du mangler en god grund til at tage til Malling, så brug bare Malling Kro som undskyldning. Den holder hver gang. Den store forestilling, Røde Orm, spiller på Moesgaard Museum. Så restauranterne i området har lavet en speciel menu i den anledning. Malling Kro har sågar to menuer. Det var ikke den normale menu, vi fik. Den kan du også få, men den koster lidt mere.

 

Du skal ikke bekymre dig om tiden på kroen her. Og dog, den går hurtig. Men mere, at de er gode til at overholde tidspunkterne. Så fortæl tjeneren, hvornår du senest skal gå. Du vil helt sikkert få din mad inden da.

 

Røde Orm menu – tre retter i et pænt flow

Røde Orm menuen koster 298 kroner for tre retter. Maden kan serveres på under halvanden time, måske også på godt en time hvis du presser dem lidt.

Lidt brød på Malling Kro syd for Aarhus_

Længe leve foråret

Skaldyr i urtecreme hed forretten. Nye, hvide asparges, i tynde skiver, med håndpillede rejer, krebs, stenbiderrogn og en ramsløgsmayo. På ingen måde kompliceret, men en ærlig forret uden snak og store ord. Frisk i en sjælden set grad. Tak for det.

Forretten på Malling Kro

Kødkvæg når det er bedst

Et guddommeligt stykke kød fra amerikansk kødkvæg var hovedretten. Det var godt – rigtig godt. Længere er den ikke. Oksecuvetten var mør som smør, en flødesauce på Karl Johan svampe, grøntsager og nye danske kartofler. En stor ret, hvor det marmorerede kød var en ren fornøjelse. Klassisk smag uden nogle dikkedarer.

Amerikansk kødkvæg på Malling Kro

Friske rabarber

Rabarbertrifli med flødeskum uden så meget snak. Her er ikke så meget at komme efter. Rabarber er skam til desserter. Den her var med brændt hvid chokolade og knuste småkager.

Den sikre Røde Orm menu på hyggelige Malling Kro

En tallerken med fem forskellige elementer til 215 kroner

Om de er specielt speedy i Malling, ved jeg ikke, men deres tallerken tager ikke lang tid at lave. Måltidet kan du nyde på under en time. Letrøget laks, rejer, frisk torskerogn rørt med creme, unghane med rabarber, agurk og asparges. Kalveculotte med grøntsager. Desserten var en citronmousse. Vellavede friske små retter, med god variation og stor smag.

Røde Orm menu på Malling Kro

En troværdig vinmenu

Der er 10 vine på glas til Røde Orm menuerne. Det er mere end rigeligt. Hvis du hellere selv vil vælge på vinkortet, så er det oplagt. Med vine helt ned til 250 kroner flasken, så bliver du ikke blanket af. Selv vine med noget alder kan fås til små penge på Malling Kro. De har jo samlet og købt vine op i over 25 år.

 

Vi valgte tre gode glas vin skænket med rund og gavmild hånd til 250 kroner. Første glas var en toscaner, Castello Banfis Pinot Grigio. En letdrikkelig frisk vin med en smuk strågul farve, med perfekt syreindhold.

Hvid Banfi på Malling Kro

Til kødet var der Côtes-du-Rhône Villages fra Ferraton Père & Fils i glasset. En drikkevenlig sag, som ikke var alt for kraftig. Til frokosttallerkenen drak vi en fyldig Riesling Grand Cru Steinert. En kongevin med en bredde, som passede til det meste på tallerkenen. Dessertvinen var Lhérauds Pineau Blanc. Et anstændigt, stort og flot glas, uden jeg drattede ned af stolen af overraskelse.

Forrygende godt glas vin på Malling Kro

Tonsvis af parkeringspladser

Kroen i Malling har længe været et trækplaster for byen, Malling. Det er den sådan set stadigvæk. Gode tilkørselsveje og tonsvis af parkeringspladser er, hvad der er uden for kroen. Et plus, når du er i bil – eller bus.

Malling Kro syd for Aarhus_

Hvorfor skal man så vælge Malling Kro?

Malling Kro holder et stabilt højt niveau – uden at være snobbet. De er nede på jorden. Betjeningen er sober og frisk. Vinniveauet er tårnhøjt, men til helt ufattelig lave priser. Maden er god. Rigtig god, og markant bedre end man forventer. Det er store portioner, så selv store voksne mænd bliver mætte her. Efter en tur på de nye hypede københavnske restauranter, tænker jeg altid på Malling Kro. Her er de underspillet i en grad, som man, næsten aldrig, oplever i dag. Her skal man ikke prale eller fortælle lange sørøverhistorier. Det fortæller mere om kroen og folkene derude, end de selv er klar over. Røde Orm menuerne skuffede mig ikke, tværtimod, så var de sikre og med hamrende god smag. Betjeningen og vinen gjorde oplevelsen bedre. Igen må jeg konstatere, at Malling Kro i den grad holder niveauet.

 

Malling Kro

Stationspladsen 2
8340 Malling
Email: info@mallingkro.dk
Telefon: +45 86 93 10 25
Link til hjemmeside

 

Del artikel