Singing Our Place Festival 2019: Scenekunstens visioner for fremtiden
Den internationale scenekunstfestival Singing Our Place Festival 2019 præsenterer visioner for fremtiden i et væld af kunstneriske former. Publikum kommer til at møde alt fra en verdensberømt gammel finsk grædekone til én af Danmarks mest anerkendte dansere og koreografer, argentinsk teater og grønlandsk trommedans, de får opskriften på et succesfuldt babyshower og lærer at synge om deres yndlingssted, de kan opleve menneskelige bondegårdsdyr på græs og fortællinger om mor og datter – alt i alt 20 programpunkter over fem dage på Godsbanen i Aarhus.
Under Europæisk Kulturregions festival GENOPDAG præsenterer Teater Viva den internationale scenekunstfestival Singing Our Place Festival 2019. Den finder sted 6.-10. juni 2019 på alle scener på Godsbanen i Aarhus med 20 forestillinger, performances, koncerter, installationer, samt fire scenekunstneriske workshops og et fremtidssymposium.
Festivalen præsenterer fremtrædende internationale kvindelige kunstnere fra 11 forskellige lande og deres kunstneriske bud på nødvendige fremtidsvisioner.
Teater Vivas kunstneriske leder, Katrine Faber, fortæller om festivalen: ”Vi lever i en tid, som kalder på vores engagement og stemmer. Klimakrise, skred i demokratier og samfundsstrukturer og frygt for fremtiden præger vores verdensbillede. Vi overvældes af dystopiske fremtidsvarsler om katastrofer og undergang. Men er der andre veje at gå? Andre fremtidsmuligheder at forestille sig? Kan kunsten og mødet mellem mennesker åbne nye fremtidsperspektiver og få os til at ane muligheder og alternativer i os selv og i vores fællesskaber?”
FN-klimamål omsat til scenekunst
Projektet har rødder tilbage til 2015, hvor Teater Viva initierede et projekt under titlen Singing Our Place i anledning af klimatopmødet i Paris og tilblivelsen af de 17 FN-verdensmål. Siden har teatret skabt en række performances, koncerter, lydinstallationer og community plays i Danmark, Island og Grønland.
I år er det første gang, at festivalen finder sted, men Katrine Faber arbejder for, at det bliver en tilbagevendende begivenhed, hvor der kan tages forskellige temaer op. I år er der særligt fokus på kvindelige kunstneres stemmer og bud på løsninger på fremtidens udfordringer.
Festivalen er støttet af Europæisk Kulturregion, Odin Teatret, William Demant Fonden, Nordisk Kulturfond, Kulturkontakt Nord, Aarhus Kulturudviklingspulje, Aarhus Kulturarrangementspulje og Statens Kunstfond.
BILLETSALG
Billetter til forestillinger: 110 kroner / 50 kroner (under 25 år)
Billet til en hel dags forestillinger: 250 kroner
Deltagelse på workshop og partoutbillet til hele festivalen: 3.000 kroner / 2.700 (under 25 år)
Deltagelse i en workshop over fem dage: 2.300 kroner /2.000 kroner (under 25 år)
Deltagelse til åbning og fremtidssymposium: Gratis