Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Singing Our Place Festival 2019:  Scenekunstens visioner for fremtiden

Af anders@sommersangdigital.dk

Den internationale scenekunstfestival Singing Our Place Festival 2019 præsenterer visioner for fremtiden i et væld af kunstneriske former. Publikum kommer til at møde alt fra en verdensberømt gammel finsk grædekone til én af Danmarks mest anerkendte dansere og koreografer, argentinsk teater og grønlandsk trommedans, de får opskriften på et succesfuldt babyshower og lærer at synge om deres yndlingssted, de kan opleve menneskelige bondegårdsdyr på græs og fortællinger om mor og datter – alt i alt 20 programpunkter over fem dage på Godsbanen i Aarhus.

 

Under Europæisk Kulturregions festival GENOPDAG præsenterer Teater Viva den internationale scenekunstfestival Singing Our Place Festival 2019. Den finder sted 6.-10. juni 2019 på alle scener på Godsbanen i Aarhus med 20 forestillinger, performances, koncerter, installationer, samt fire scenekunstneriske workshops og et fremtidssymposium.

Singing Our Place Festival 2019:  Scenekunstens visioner for fremtiden

Festivalen præsenterer fremtrædende internationale kvindelige kunstnere fra 11 forskellige lande og deres kunstneriske bud på nødvendige fremtidsvisioner.

 

Teater Vivas kunstneriske leder, Katrine Faber, fortæller om festivalen: ”Vi lever i en tid, som kalder på vores engagement og stemmer. Klimakrise, skred i demokratier og samfundsstrukturer og frygt for fremtiden præger vores verdensbillede. Vi overvældes af dystopiske fremtidsvarsler om katastrofer og undergang. Men er der andre veje at gå? Andre fremtidsmuligheder at forestille sig? Kan kunsten og mødet mellem mennesker åbne nye fremtidsperspektiver og få os til at ane muligheder og alternativer i os selv og i vores fællesskaber?”

 

FN-klimamål omsat til scenekunst

Projektet har rødder tilbage til 2015, hvor Teater Viva initierede et projekt under titlen Singing Our Place i anledning af klimatopmødet i Paris og tilblivelsen af de 17 FN-verdensmål. Siden har teatret skabt en række performances, koncerter, lydinstallationer og community plays i Danmark, Island og Grønland.

Singing Our Place Festival 2019:  Scenekunstens visioner for fremtiden

I år er det første gang, at festivalen finder sted, men Katrine Faber arbejder for, at det bliver en tilbagevendende begivenhed, hvor der kan tages forskellige temaer op. I år er der særligt fokus på kvindelige kunstneres stemmer og bud på løsninger på fremtidens udfordringer.

Singing Our Place Festival 2019:  Scenekunstens visioner for fremtiden

Festivalen er støttet af Europæisk Kulturregion, Odin Teatret, William Demant Fonden, Nordisk Kulturfond, Kulturkontakt Nord, Aarhus Kulturudviklingspulje, Aarhus Kulturarrangementspulje og Statens Kunstfond.

 

Program (tid og sted)

Singing Our Place Festival

Teater Viva

 

BILLETSALG

Billetter til forestillinger: 110 kroner / 50 kroner (under 25 år)

Billet til en hel dags forestillinger: 250 kroner

Deltagelse på workshop og partoutbillet til hele festivalen: 3.000 kroner / 2.700 (under 25 år)

Deltagelse i en workshop over fem dage: 2.300 kroner /2.000 kroner (under 25 år)

Deltagelse til åbning og fremtidssymposium: Gratis

LINK til billetsalg

 

 

Del artikel

Andre læser også