Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smuk og solrig frokost på Sjette Frederiks Kro

Af Line Ingwar Karlsen

I Riis Skoven ligger den gamle, smukke kro, Sjette Frederiks Kro. Det er der ikke noget nyt i. Men det nye er, at deres frokost er bedre end nogensinde før. Udover det faktum, så har den vellykkede renovering af kroen gjort, at oplevelsen var helt i top.

 

Moderne krokøkken med omtanke

Køkkenet er signeret af Mikkel Hevring Sørensen, tidligere køkkenchef på Miró. Det er ikke et sofistikeret køkken, men det er den rene, koncentrerede velsmag, hvor kokkehåndværket er i højsædet. Så forventningerne til dagens frokost var store. Solen skinnede fra en skyfri himmel, så der var godt med gæster på kroens terrasse. Udsigten derfra er nok den smukkeste i Aarhus.

sjette-frederiks-kro-ved-den-permanente-i-aarhus

En stilren frokost

Kroens koldrøgede færøske laks, marineret hjertesalat, æggestand, syltede løg, sennepsvinaigrette, pesto og sprødt rugbrød fra Casablanca Familiens eget bageri, Mor Anna i Mejlgade 5. Laksen var koldrøget i egen ovn og ufattelig mør. Tre pæne og tykke skiver. Salaten var frisk og sprød. God syrlighed i de marinerede løg og vinaigretten. Der var ikke sparet på noget. Laks fra Færøerne smager markant bedre end de norske. En servering uden så mange dikkedarer. 150 kroner var prisen.

roeget-laks-naar-det-er-bedst-paa-sjette-frederiks-kro

Sol, sommer og lækre sild

Gammeldags modnede sild med karrymayo, ørredrogn, smilende æg, store kapers, tynde radiser, rå løg og nybagt brød fra Mor Anna. Ikke bare brød, men forrygende godt brød. Silden var stor og mør. Et flot stykke og lav syrlighed. En klassisk servering, som talte for sig selv. Tilbehøret var fint, men det var ingen tvivl om, at silden i sig selv var vinderen.

en-sild-af-laekre-paa-sjette-frederiks-kro

Når perfektion er en dyd

Friskhakket velfærdsokse fra Grambogård, æggeblommecreme, peberrod, syltede rødbeder, pickles, rødløg, ristet brioche fra Mor Anna. Bøffen var rosa og saftig. Pickles var grov og med knald på syrligheden. Perfekt. Lækkert, der var gjort noget ekstra ud af ægget. 195 kroner måtte vi af med. Den var hver en krone værd. Til pariserbøffen bestilte vi en Ale No 1 fra De Jyske Bryghuse. American Brown Ale. Øllen var let at drikke. Fin fyldig øl – perfekt til pariseren.

pariserboeffen-paa-sjette-frederiks-kro

Klassisk velsmag med twist

Tartelet med syltede, grønne asparges, broccoli, sprød dej, fin smag af smør, syltede rødløg, dild og syltede tyttebær på toppen. Saucen var med ingefær. Ikke voldsomt, men nok til jeg svagt kunne smage det. Der var også pastinak i tarteletten. Dog ganske lidt, men perfekt i konsistens. Tarteletten var i størrelse stor. Du bliver mæt.

tarteletten-paa-sjette-frederiks-kro

Men det størrelse er en ret nok. Den tog pusten, men sikke en oplevelse. Jeg mindes ikke, jeg har fået bedre tartelet i meget, meget lang tid. Prisen var 165 kroner. Et must, hvis du bare har den mindste kærlighed til tarteletter. Vinen vi drak, var fra Weingut Van Volxem. Tysk Saar Riesling. Et stensikkert valg, og en vin som kan drikkes døgnet rundt. 60 kroner for et glas vin er en helt igennem fair pris.

van-volxem-riesling-paa-sjette-frederiks-kro

Kulissen var gennemført

Gæsterne på Sjette Frederiks Kro foretrak selvfølgelig at tage plads udenfor, hvor der er plads til knap 100 spisende gæster. Mellem havemøbler, parasoller, tæpper, buske og træer lænede vi os tilbage til lyden af stille jazzmusik og nød mad, drikke og den gode betjening. En arbejdsfrokost som den her, at man elsker sit arbejde.

sjette-frederiks-kro-i-riis-skoven

Vores mening

Sjette Frederiks Kro gør det godt. Ingen tvivl. Det er en af de restauranter, hvor der altid er styr på tingene. De holder et stabilt niveau. Maden var spændende, perfekt tilberedt og ikke mindst smagte den forrygende godt. Stemningen og udsigten fås ikke bedre i Aarhus. Det er ren Morten Korch idyl. Der var tænkt over tingene. Det er den samme høje standart, som Casablanca i Rosensgade har stået for igennem en del år, og det er ikke en tilfældighed – Sjette Frederiks Kro er en del af Casablanca Familien, lige som Mor Anna, der leverer brød og kager i høj kvalitet til begge steder. Du kan i øvrigt købe Mor Annas lækkerier direkte fra gaden mandag til fredag.

 

Renoveringen er udført med største omhyggelighed. Råvarerne var specielt udvalgt og gode. Priserne sympatiske og fair. Så alt i alt en sikker frokost, som i min verden er blandt de bedste i Aarhus. Derfor er en anbefaling af de store kun på sin plads. Hvis du ikke har besøgt Sjette Frederiks Kro, så er det på tide. Det var en oplevelse af de gode.

 

Sjette Frederiks Kro

Salonvejen 1
8240 Risskov
Telefon: +45 86 16 14 00
Mail: kontakt@sjettefrederikskro.dk
Website

[mappress mapid=”711″]

1090x200_fugholm

 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

ERHVERVSLIVET HAR OGSÅ FÅET ØJNENE OP FOR PARKPARK

Læs artikel

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien