Smuk og solrig frokost på Sjette Frederiks Kro
I Riis Skoven ligger den gamle, smukke kro, Sjette Frederiks Kro. Det er der ikke noget nyt i. Men det nye er, at deres frokost er bedre end nogensinde før. Udover det faktum, så har den vellykkede renovering af kroen gjort, at oplevelsen var helt i top.
Moderne krokøkken med omtanke
Køkkenet er signeret af Mikkel Hevring Sørensen, tidligere køkkenchef på Miró. Det er ikke et sofistikeret køkken, men det er den rene, koncentrerede velsmag, hvor kokkehåndværket er i højsædet. Så forventningerne til dagens frokost var store. Solen skinnede fra en skyfri himmel, så der var godt med gæster på kroens terrasse. Udsigten derfra er nok den smukkeste i Aarhus.
En stilren frokost
Kroens koldrøgede færøske laks, marineret hjertesalat, æggestand, syltede løg, sennepsvinaigrette, pesto og sprødt rugbrød fra Casablanca Familiens eget bageri, Mor Anna i Mejlgade 5. Laksen var koldrøget i egen ovn og ufattelig mør. Tre pæne og tykke skiver. Salaten var frisk og sprød. God syrlighed i de marinerede løg og vinaigretten. Der var ikke sparet på noget. Laks fra Færøerne smager markant bedre end de norske. En servering uden så mange dikkedarer. 150 kroner var prisen.
Sol, sommer og lækre sild
Gammeldags modnede sild med karrymayo, ørredrogn, smilende æg, store kapers, tynde radiser, rå løg og nybagt brød fra Mor Anna. Ikke bare brød, men forrygende godt brød. Silden var stor og mør. Et flot stykke og lav syrlighed. En klassisk servering, som talte for sig selv. Tilbehøret var fint, men det var ingen tvivl om, at silden i sig selv var vinderen.
Når perfektion er en dyd
Friskhakket velfærdsokse fra Grambogård, æggeblommecreme, peberrod, syltede rødbeder, pickles, rødløg, ristet brioche fra Mor Anna. Bøffen var rosa og saftig. Pickles var grov og med knald på syrligheden. Perfekt. Lækkert, der var gjort noget ekstra ud af ægget. 195 kroner måtte vi af med. Den var hver en krone værd. Til pariserbøffen bestilte vi en Ale No 1 fra De Jyske Bryghuse. American Brown Ale. Øllen var let at drikke. Fin fyldig øl – perfekt til pariseren.
Klassisk velsmag med twist
Tartelet med syltede, grønne asparges, broccoli, sprød dej, fin smag af smør, syltede rødløg, dild og syltede tyttebær på toppen. Saucen var med ingefær. Ikke voldsomt, men nok til jeg svagt kunne smage det. Der var også pastinak i tarteletten. Dog ganske lidt, men perfekt i konsistens. Tarteletten var i størrelse stor. Du bliver mæt.
Men det størrelse er en ret nok. Den tog pusten, men sikke en oplevelse. Jeg mindes ikke, jeg har fået bedre tartelet i meget, meget lang tid. Prisen var 165 kroner. Et must, hvis du bare har den mindste kærlighed til tarteletter. Vinen vi drak, var fra Weingut Van Volxem. Tysk Saar Riesling. Et stensikkert valg, og en vin som kan drikkes døgnet rundt. 60 kroner for et glas vin er en helt igennem fair pris.
Kulissen var gennemført
Gæsterne på Sjette Frederiks Kro foretrak selvfølgelig at tage plads udenfor, hvor der er plads til knap 100 spisende gæster. Mellem havemøbler, parasoller, tæpper, buske og træer lænede vi os tilbage til lyden af stille jazzmusik og nød mad, drikke og den gode betjening. En arbejdsfrokost som den her, at man elsker sit arbejde.
Vores mening
Sjette Frederiks Kro gør det godt. Ingen tvivl. Det er en af de restauranter, hvor der altid er styr på tingene. De holder et stabilt niveau. Maden var spændende, perfekt tilberedt og ikke mindst smagte den forrygende godt. Stemningen og udsigten fås ikke bedre i Aarhus. Det er ren Morten Korch idyl. Der var tænkt over tingene. Det er den samme høje standart, som Casablanca i Rosensgade har stået for igennem en del år, og det er ikke en tilfældighed – Sjette Frederiks Kro er en del af Casablanca Familien, lige som Mor Anna, der leverer brød og kager i høj kvalitet til begge steder. Du kan i øvrigt købe Mor Annas lækkerier direkte fra gaden mandag til fredag.
Renoveringen er udført med største omhyggelighed. Råvarerne var specielt udvalgt og gode. Priserne sympatiske og fair. Så alt i alt en sikker frokost, som i min verden er blandt de bedste i Aarhus. Derfor er en anbefaling af de store kun på sin plads. Hvis du ikke har besøgt Sjette Frederiks Kro, så er det på tide. Det var en oplevelse af de gode.
Sjette Frederiks Kro
Salonvejen 1
8240 Risskov
Telefon: +45 86 16 14 00
Mail: kontakt@sjettefrederikskro.dk
Website
[mappress mapid=”711″]