ANNONCE
Nyhed: Søhøjlandet bliver Danmarks grønneste feriepark
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyhed: Søhøjlandet bliver Danmarks grønneste feriepark

Ferieparkkæden Landal GreenParks åbner nye restauranter med fokus på økologi, regionale råvarer og dyrevelfærd. Søhøjlandet bliver den første til at byde feriegæster i Danmark om bord i det nye koncept.

 

Som den første af Landal GreenParks’ fem danske ferieparker kan Søhøjlandet vest for Aarhus nu byde sommerens mange feriegæster om bord i et nyt og meget grønnere restaurantkoncept. Helt i tråd med ferieparkens DNA tager Restaurant Søhøjlandet afsæt i de naturlige omgivelser, regionale råvarer, dyrevelfærd, økologi og bæredygtige processer.

 

”På Søhøjlandet og i Landal GreenParks generelt har vi stort fokus på miljøet og på at integrere naturen i selve ferieoplevelsen. Det gælder i forhold til outdoor-aktiviteter og miljøvenlige processer, og naturligvis skal det også gælde spiseoplevelsen. Vi sælger ferier midt i naturen, og derfor skal vi også passe godt på den. Også når vi spiser,” siger Kent Lodberg, Sales & Marketing Manager hos Landal GreenParks i Danmark.

 

Søhøjlandets grønne indsats blev i foråret hædret med den internationale turismebranches miljømærke Green Key. Siden grønstemplingen har Søhøjlandet brygget på et nyt og mere moderne restaurantkoncept, som flugter kædens værdier.

 

Helt konkret er der tale om en a la carte restaurant med retter af sæsonens råvarer fra regionale producenter. Minimum 30 procent af menukortet er økologisk, processerne i køkkenet er bæredygtige, og så har restauranten fokus på et minimum af madspild. Omdannelsen af restauranterne sker i lige linje med Landal GreenParks’ overordnede dogme om at tage ansvar for miljøet og medvirke til et løft af lokalområdet.

Nyhed: Søhøjlandet bliver Danmarks grønneste feriepark

Også indretningen bærer præg af parkens naturlige omgivelser, der i form af materialer og dekorationer er flyttet med ind i restauranten. Og på samme måde som naturen på Søhøjlandet smelter sammen med aktiviteterne i parken, vil også spiseoplevelsen blive en del af ferieparkens aktivitetsudbud. Blandt andet kan feriegæster fremover tage på guidet skattejagt efter skovens spiselige goder, såsom svampe, bær og urter.

Nyhed: Søhøjlandet bliver Danmarks grønneste feriepark

I december følger Landal Seawest trop med åbningen af et grønnere køkken, og også Landal Rønbjerg bytter til næste år buffeten ud med det mere bæredygtige a la carte køkken. Planen er, at alle fem Landal-parker får nye restauranter, men for Ebeltoft og Grønhøj bliver konceptet lidt anderledes.

 

”Vi har ikke helt samme mandat for Grønhøj og Ebeltoft, da vi deler ejerskabet med tredjepart, men i overensstemmelse med det overordnede brand kommer begge parker til at indføre nye restauranter med øget fokus på bæredygtighed. Ebeltoft er faktisk allerede gået i luften med ny restaurant, men som sagt kan koncepterne ikke helt sidestilles,” siger Kent Lodberg.

Nyhed: Søhøjlandet bliver Danmarks grønneste feriepark

Landal GreenParks er Europas største ferieparkudbyder og tæller 86 parker i ni forskellige lande – heraf fem i Danmark. Landal GreenParks har i år afsat 23 millioner kroner til grønne tiltag i de danske parker. De nye og mere bæredygtige restauranter er en del af kædens grønne investering.

 

Læs mere om Landal Søhøjlandet her

 

Om Landal GreenParks

Landal GreenParks er Europas største ferieparkkæde og driver i alt 86 parker og 15.000 ferieboliger fordelt over ni europæiske lande. I Danmark tæller kæden ferieparkerne Rønbjerg, Søhøjlandet, Seawest, Grønhøj Strand og Ebeltoft, der tidligere hørte under Dayz Resorts. De fem parker er unikke og adskiller sig fra hinanden i faciliteter og oplevelser, men byder alle på badeland, varmt værtskab og masser af aktiviteter i naturen. Blandt kerneværdierne er ønsket om at give gæsterne en uforglemmelig ferie i grønne rammer, og for hele kæden gælder et stramt fokus på bæredygtighed. Ambitionen er, at Landal GreenParks inden 2030 skal være CO2-neutral. 95 procent af kædens parker er i dag grønstemplet af den internationale turismebranches førende miljøorganisation, Green Key – herunder Søhøjlandet, Seawest og Rønbjerg.

 

 

Fakta om Green Key 

Green Key er turismebranchens internationale miljømærke og findes i mere end 50 lande i hele verden. Ordningen startede i Danmark, men er nu turismens mest udbredte miljømærke. I Danmark er der tildelt Green Key til over 200 virksomheder fordelt på hoteller, vandrehjem, konference- og kursuscentre, campingpladser, restauranter, idrætsanlæg og nu også ferieparker. Green Key-certifikatet stiller blandt andet strenge krav til affaldssortering og energibesparende tiltag.

Del artikel