ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spirituelle julegaveideer

Af Annoncør

Hvis du stadig mangler en eller flere af dine julegaveindkøb, og du har lyst til at give en gave med eftertanke, så får du her nogle idéer til spirituelle julegaver. 

Mange vil nok forbinde de spirituelle med overtro, humbug og flippede tendenser. Men faktisk har mange spirituelle påfund en meget lang historie. Det er altså ikke et moderne fænomen, at man har fundet mening i forskellige redskaber. 

Krystaller og sten

Det er igen blevet ret populært at have sten og krystaller i hjemmet, og det er ikke nødvendigvis kun fordi de pynter. Sten og krystaller en fortidig tradition, som faktisk stammer helt tilbage til oldtidens Egypten, hvor man mente at sten kunne give beskyttelse. Derfor lavede man smykker med bestemte sten. Også i det antikke Grækenland mente man, at sten og krystaller havde forskellige egenskaber, som man kunne benytte sig af. Det er formentlig de samme tanker, der gør sig gældende i dag. I hvert fald stammer mange af navnene til stenene tilbage fra grækerne. Krystalsten har altså længe båret en særlig betydning, og det kan udgøre en pyntende og meningsfuld julegave.

Tarotkort

Det ældste tarotkort kan dateres helt tilbage til 1400-tallet skabt af den Norditalienske familie Visconti. Man har endnu ikke fundet frem til præcis hvornår man opfandt tarotkortene, men nogle mener, at det kan forbindes med det gamle Egypten. Det er i alt fald ikke et moderne fænomen og kan derfor være interessant rent kulturhistorisk. Der findes forskellige udgaver af tarotkort. Fælles for alle sæt er, at de indeholder både hofkort, trumfer og øvrige kort. Hver enkelt kort bærer på sin egen betydning. Der er mange forskellige måder at benytte sig af tarotkort. Man kan lave forskellige udlæg, som passer til forskellige situationer. For eksempel hvis man står overfor et valg, udfordring eller en konflikt. Der er ikke endegyldige svar at hente i tarotkortene. Det er derimod en form for sparring eller dialog, som man kan benytte sig af, og som måske kan give afklaring. Med tarotkort kan man virkelig lægge op til spirituel aktivitet. 

Englekort

Den sidste lille gaveidé er englekortene. De er formentlig ikke lige så gamle som de forrige, men måske lidt mere spiselige for de kritiske. Englekort er en stor samling af kort med fine illustrationer og forskellige ord. Du kan bruge kortene på forskellige måder. Du kan vælge at trække et ord hver dag, som du så kan have fokus på. Eller du kan bruge kortene til at få svar eller hjælp til bestemte spørgsmål, som du kan stille. Englekort kan være et fint lille indslag, hvis man er lidt nedtrykt eller hvis man bare gerne vil have serveret et fokus for dagen. Det kunne for eksempel være taknemmelighed eller skæbne.

Del artikel