Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Force Majeure: Ny butiksejer vil inspirere aarhusianerne til at drikke bedre spiritus   

Tidligere barchef på Gedulgt, Mads Schack, åbner spiritusbutikken Force Majeure i Borggade. Butikken er for alle, der vil prøve noget nyt og udforske smagsparametrene indenfor spiritus af høj kvalitet.

 

Jeg vil gerne inspirere aarhusianerne til at drikke mindre, men bedre spiritus. Vi ser en bevægelse, hvor mennesker generelt går mere op i, hvad der er i deres mad, men den samme kvalitetsbevidsthed er ikke helt slået igennem i forhold til alkohol, siger butiksejer Mads Schack.

 

Derfor vil der i Force Majeure blive afholdt events og arrangementer, hvor kunderne kan komme tættere på produkterne og møde destillatørerne, der producerer alkoholen.  

 

Der er mange fine vinhandler og specialitetsbutikker med øl i Aarhus, men der mangler en butik, som fokuserer på spiritus. Den åbner jeg nu. Hos Force Majeure kan man udforske sig selv på smagsparametrene indenfor spiritus eller købe en særlig værtsgave, som ikke er blevet givet før, siger han. 

 

Formidling af spiritus

Mads Schacks vision er at formidle smagsoplevelserne ved alkohol og spiritus i øjenhøjde, så alle efterfølgende kan gå hjem og anvende produkterne selv. Butikken har også enkelte siddepladser, hvor man kan få drinks med de produkter, man kan købe i butikken.

 

Mads er uddannet sommelier og vil butikken trække på sine 10 års erfaring i barbranchen, herunder blandt andet som tidligere barchef i 3,5 år på den prisvindende aarhusianske bar Gedulgt, som han var med til at starte den op i 2017 og 3,5 år som barchef i Kødbyen i København.  

 

Åbningsreception

Der er åbningsreception i Force Majeure på Borggade 5, st. 4 i Aarhus torsdag den 8., 9. og 10. oktober fra kl. 15 – 21. Åbningen strækkes grundet COVID19-situationen over tre dage i stedet for én for at undgå, at der samles for mange mennesker på én gang.  

 

Kom forbi til en røverhistorie, en lille dram og en smagsprøve. Så sender jeg jer ud ad døren som eksperter på spiritus. Det er det, Force Majeure handler om, siger Mads Schack.  

 

Fakta

Force Majeure er en ny spiritus- øl, og vinbutik. Butikken sælger spiritus af høj kvalitet, øl og vin. I spiritussortimentet finder man blandt andet vermouth, frugtvin, nordisk gin, akvavit, mezcal, tequila, rom, whisky og meget mere. Prisniveauet varierer fra cirka 125 – 1.600 kroner.

 

Force Majeure: Ny butiksejer vil inspirere aarhusianerne til at drikke bedre spiritus