ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lys over Strøget: Stjernehimlen tændes til jul

Af Freja Dumont

Julebelysningen er i år flere steder truet af energikrisen og de historiske høje elpriser.

Salling har meldt ud, at den store facadebelysning, som normalt er fast tradition på Strøget i Aarhus, sløjfes, hvorefter det kom frem, at skøjtebanen foran Musikhuset også spares væk. Senest meldte ARoS ud, at de slukker for den ikoniske regnbue.

Hos Tivoli Friheden lysner det til gengæld, og her kunne de tidligere på måneden garantere, at julelysene i forlystelsesparken tændes igen i år.

Det samme kan Strøgforeningen i Aarhus nu sige om den lysende stjernehimmel over Strøget, som traditionen tro skaber stemning, liv og glæde over julehandlen. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

“Vi synes, der er slukket nok i Aarhus nu, og en jul uden lys og juleparade bliver simpelthen for træls og tung at tænke på.

Du kan tage meget fra danskerne og sætte priserne for strømmen op, men julen skal man ikke tage fra os. Og traditionen med en flot stjernehimmel over Strøget hører nu engang til,” forklarer formand for Strøgforeningen, Claus Broberg, til Stiften.

Skruer voldsomt ned for antallet af tændte timer

På trods af beslutningen om at tænde for stjernehimlen over Strøget, har Strøgforeningen naturligvis alligevel forholdt sig til tidens energimæssige udfordringer.

Det betyder, at de har valgt at skrue voldsomt ned for antallet af timer, faktisk mere end halvdelen, som stjernehimlen er tændt.

Stjernehimlen vil derfor være tændt i tidsrummet kl. 08-9.30 samt kl. 16-21, altså i alt 6,5 timer i døgnet mod 16 timer i døgnet de tidligere år.

Del artikel

Andre læser også