Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis kulturel oplevelse: Stor operakoncert i det fri i Aarhus

Af Freja Dumont
Fotograf Kåre Viemose for Den Jyske Opera.
Fotograf Kåre Viemose for Den Jyske Opera.

Skanseparken lives lørdag den 12. juni for tredje gang op af storslået musik, når Aarhus Symfoniorkester sammen med hele Den Jyske Operas Kor og en række solister fra den kommende sæson indtager scenen og møder publikum under åben himmel.

Opera i Parken er for gæster i alle aldre, som er nysgerrige på, hvad opera er for en størrelse, og for faste operagængere, som kan glæde sig til at høre flere operaperler og få en smagsprøve på en ukendt operaskat.

“Når opera og klassisk musik flyttes ud af de vante rammer i konventionelle teater- og koncertsale, skabes der mulighed for at opleve musikken på en ny måde.

Vi glæder os til at møde publikum til et af årets første og største koncerter under åben himmel,” siger operachef Philipp Kochheim, Den Jyske Opera i en pressemeddelelse.

Musikken opleves anderledes i det fri

Operakoncerten bliver afholdt med udgangspunkt i myndighedernes gældende restriktioner og anbefalinger.

Normalt er der plads til cirka 4.000 publikummer til Opera i Parken i Skanseparken, men der lukkes kun 2.100 publikummer ind i år.

Koncertpladsen opdeles i sektioner med hver sin indgang, og publikum har kun adgang til den sektion, de har billet til.

Der vil være personale til at vejlede med at holde afstand. For at få adgang til koncerten skal publikum booke billet på jyske-opera.dk og have et coronapas.

Gratis kulturel oplevelse: Stor operakoncert i det fri i Aarhus
Fotograf Kåre Viemose for Den Jyske Opera.

Dagens koncertprogram

Konferencier Stine Rosengren, kendt som radiovært og operasanger, leder publikum igennem dagens program.

Flere operakunstnere kan opleves, når hele Aarhus Symfoniorkester sammen med Den Jyske Operas Kor og nationale og internationale solister fra den kommende sæson giver musikalsk liv til Skanseparken.

Publikum kan se frem til at høre uddrag fra kendte klassikere som Carmen og La Bohème og en mere ukendt operaskat som Fête galante, der i år skulle være opført for første gang i 60 år, men blev aflyst i starten af 2021 pga. corona. Ud over komponister som Bizet, Puccini og Schierbeck kan uddrag fra værker af Mozart, Verdi, Strauss og andre opleves.

Koncertprogrammet kan ses cirka en uge inden koncerten på hjemmesiden her.

Sektionsopdelt koncertplads

Koncertpladsen er opdelt i fem sektioner med hver sin indgang. Publikum har kun adgang til den sektion, der er påtrykt deres billet. Koncerten er kun for siddende gæster, så publikum kan medbringe tæppe eller stol til at sidde på. Foran scenen i sektion A kan man dog kun sidde på medbragt tæppe.

Du kan orientere dig om yderligere informationer på Den Jyske Operas hjemmeside, der løbende vil blive opdateret.