ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Storbyboerne får foreløbig mest glæde af 5G

Af Annoncør

Smilets by er en af de store byer i Danmark, som var først til at få 5G mobildata. Det er en skævvridning, som Folketinget vil forsøge at rette op på. Ifølge dem skal vi alle kunne få mulighed for at tilgå internet af en vis kvalitet, hvilket de færreste kan være imod. Der er dog fortsat en god årsag til, at 5G fungerer og kræver mere i Århus og de andre storbyer: Århus har langt flere brugere.

Annoncørbetalt indhold leveret af: YouSee

Selvom 5G mobilnetværk ikke på nuværende tidspunkt er hyper aktuelt for alle, så kommer fremtiden til at have klart behov for så hurtigt et internetnetværk. Virksomhederne i Århus kommer til at skrige højere og højere efter brug af 5G. Forbrugerne i storbyerne skriger allerede efter en bedre forbindelse til deres telefoner, når de igen skal klumpe sig sammen i store grupper, hvor signalet forringes.

5G netværk i Århus

Det er i dag muligt at købe og bruge et mobilabonnement med 5G og faktisk få glæde af sit 5G netværk i hele landet. I Århus vil man allerede nu kunne bruge det lynhurtige og sikre internet i dag. Det fungerer, og det fungerer godt.

Dog er det langt fra alle telefoner eller andet elektronik, som kan bruge den lynhurtige forbindelse. Desuden vil man i Århus komme til at se flere antenner, som bliver hængt op i f.eks. gadelygter. Det vil kunne brede brugen af 5G bedre ud til forbrugere og virksomheder.

Dog er der generelt store udsving i kvaliteten, om du bruger det i Århus midtby eller på en mark langt fra en telefonmast. Det er allerede et problem i dag, som politikerne har forsøgt at løse igennem flere år. For selvfølgelig vil udbyderne sikre sig den største indtægt ved at sigte efter den største klump mennesker.

Den nationale udrulning

På den nationale skala regner man ifølge artikel fra klima- energi- og forsyningsministeriet med, at 75 % af forbrugerne i 2025 vil bruge 5G frekvens. Det er bare om fire år. I hele landet vil vi altså kunne få glæde af 5G. Og med det nye krav om dækning i lokalområder ser det ud til – på sigt – at 5G dækning kan bredes helt ud i de fjerneste kroge af landet.

For en århusianer vil det allerede i dag give rigtig god mening at købe en telefon, som kan bruge et 5G mobilabonnement. Du kan potentielt bruge det i stedet for dit fibernet. Hastigheden, mængden og stabiliteten er så meget bedre end 4G, at dit eneste hensyn må være, hvor stort dit mobilabonnement med 5G skal være, for at det passer til husstandens brug.

Hvad skal du bruge det til?

Hvis du har 4G i dag, og det fungerer godt, hvorfor skal du så glæde dig over 5G i Danmark og i Århus? Et af de gode eksempler er den selvkørende bil. Med det lynhurtige, pålidelige og derfor sikre netværk udrullet i Århus er den selvkørende bil ikke længere en skør, futurisk drøm. Med antenner flere steder i Århus kommer den selvkørende bil til at kunne køre sikkert og nemt på gadens veje.

Din internethastighed på mobilen bliver selvfølgelig også ekstremt optimeret – så den potentielt kan erstatte dit fibernet. Virksomhederne kan optimere og automatisere. Og flere teknologiske fremskridt og muligheder er kun ved at danne sig på baggrund af 5G.

Del artikel