Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det tidligere akvarium eksploderede: Nu er Storcenter Nord snart klar med et nyt

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Storcenter Nord.
Foto: Storcenter Nord.

Mange husker sikkert den 20. september 2018, hvor det populære akvarium i Storcenter Nord pludselig eksploderede, og de 15.000 liter vand med ét forvandlende underetagen til et soppebassin.

Akvariet var vellidt, og nu kan besøgende og kunder i Storcenter Nord glæde sig over, at en gammel kending vender tilbage.

Nu opføres Skandinaviens største levende koralrevsakvarium nemlig i storcentret. Det oplyser Storcenter Nord i en pressemeddelelse.

Står færdigt i uge 49

Det gamle akvarium stod intakt i 12 år og blev hurtigt et yndet besøgsmål i Aarhus Nord. Derfor har mange også efterspurgt et nyt akvarium, og nu er der så endelig gode nyheder på vej.

Allerede i dag mandag den 11. oktober begynder arbejdet med opførelsen af et helt nyt akvarium nemlig – og det bliver et stort et af sin slags.

Med en ny kampvægt på 25 tons, hvoraf et enkelt glas vejer 680 kilo og skal installeres med specialbygget kran, er der tale om Skandinaviens største af sin slags.

Saltvandsakvariet fyldes foruden fisk og koraller også med 25.000 liter vand, og bliver igen et offentligt og gratis besøgsmål for alle nysgerrige børn og voksne.

Forventningen er, at akvariet står færdigt i uge 49, så selve ombygningen forventes at stå på de næste 4 uger, hvorefter der bruges ca. 4-5 uger på at fylde vand, opbygge koraller samt give alle fiskene deres nye hjem.

Del artikel

Andre læser også