Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En cool oplevelse: Rådhusparken bliver pyntet med Streetart & Streetfood

Aarhus Festuge byder i år på Streetart Festival. Og hvad betyder det så? Dét brugte vi en aften på at udforske – og vi vil anbefale dig at gøre det samme. Arealet mellem Aarhus Rådhus og AROS byder nemlig på et væld af forskellige oplevelser…

Streetart Festival

En lille del af Vester Allé er spærret af. I stedet for larmende og osende trafik er Alléen pakket med meterhøje vægge, hvor streetart-kunstnere maler deres værker. Da vi ankommer omkring klokken 19, er der stadig gang i maleriet. Mens musikken spiller fra kunstnernes højtalere, står vi og andre tilskuere og kigger på. Det er faktisk utroligt underholdende. Malingen flyver rundt, og ligeledes nærmest hopper og danser de to kunstnere op og ned af stier, for at færdiggøre deres værk. Det ser ret cool ud.

På den anden side af Vestre Allé, overmod AROS, ligger det Turkise Telt. Da vi ankommer er teaterforestillingen “Habibi” i gang. Både voksne og børn er mødt op for at se forestillingen. Det er gratis at besøge og opleve forestillingerne og koncerterne her. På trods af dette, kan vi ikke lade være med, at lade os forfølge af den fantastiske duft fra madboderne, der omringer det Turkise Telt.

Aarhus Festuge 2017

Vi lader os specielt forfølge af duften fra en syrisk pizza “Manaqish”. Ikke en almindelig pizza, som vi kender den. Peberfrugt, ost og krydderiet za’atar. Så simpelt. Og så godt. 40 kroner. Værs’go – serveret direkte fra gadekøkkenet, hvor der kokkereres under åben himmel. Vi prøver også dagens ret “Fatteh” (55 kroner). Tilberedt aubergine, tomatsovs, syrisk brød og tahini sauce. Det er en meget speciel smagsoplevelse. Vi sidder længe over prøver at identificere, hvad vi kan relatere retten til. Tahini saucen minder os selvfølgelig om falafel. Vi er vilde med falafel, hvorfor vi også er vilde med retten.

Alt i alt en god oplevelse i Aarhus Festuge.

Anbefales til dig, der søger et par timers underholdning, hvor du har muligheden for at kombinere kunstneristiske og kulinariske oplevelser.