ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stuen th. – gennemført 70’er café med Humleland

Af Freja Dumont

Trøjborg er cool – men også lidt overset. Hvorfor ved jeg ikke. Uanset hvad, så er Trøjborg en oase. En lille by i byen. Her bor studerende, småbørnsfamilier, forretningsfolk, ældre og livsnydere. Der er et leben, men ikke noget stress. Det er som om, tingene foregår i et lidt mere roligt tempo.

 

Ved siden af biografen på Tordenskjoldsgade ligger caféen, Stuen th. Det har den gjort siden september. Vi træder ind i et andet årti. 70´erne. Ryatæpper og retro lertøj pryder rummet. En vellykket diversitet i møblementet, der passer godt ind og danner kontrast til den styring, der ellers forekommer på caféen. Det emmer af hygge!

Indretningen på Stuen Th

Skolestuen uden spanskrør

Modtagelsen var lige så varm og venlig som stemningen. Vi blev mødt med et “Velkommen til. Tag endelig plads, så finder vi noget mad og drikke til jer”. Vi satte os ved et bord, der mest af alt lignede et gammelt skolebord. Selv menukortet var i en gammel skolemappe. Der var tre salater, tre varmeretter samt Klassiker`n og lidt til den søde tand at finde i menukortet.

Menukort på Stuen Th

Klassiker’n

Vi bestilte som det første en oste– og pølsetallerken med sennep, hvidløgsmayonnaise, rødløg, oliven og cornichoner. Bordet blev dækket med to plastik smørrebrætter i orange og grøn. Dem, som os med en vis alder, blev præsenteret for ved frokostbordet i 70´erne. På tallerkenen var der to gange oksespegepølse. Den ene med chili, den anden med fennikel samt røget skinke og høost i store stykker. Tre gange dip. Aioli, dijonsennep og flødeost med dild. I midten var der en skål med oliven, syltede rødløg og cornichoner. Der var ikke sparet på noget, og det var kvalitet, der her blev serveret. Vi gav 100 kroner for den her omgang.

Klassiker’n på Stuen Th

Gratis brød og vand

For enden af baren var der en brødbar, hvor man selv kunne fylde brødkurven. Koldhævet brød og isvand stod til fri disposition, når kurven og glasset var tomt. God ide!

 

Okse med øl til en hund

“Den havde stået hele dagen og ventet på dig”, var tjenerens besked, da hun serverede retten. En simreret med okse, øl, løg, gulerødder og frisk persille på toppen. Enkelt og en rigtig vinterret. Trævlet og fint kød, var der meget af. Rigtig meget. Men det gjorde ikke noget, da det var godt mørt og i en god sauce. Lidt oldschool og ingen forvirrende smag. Simreretten kostede 100 kroner.

Simreret med okse, øl mv. på Stuen Th

Hverdagsmad i sin egen klasse

Den anden gryderet var en kartoffel/pølsepande med fløde og chili. Pandestegte chorizopølser med løg og faste, grove kartofler med skræl. Chilien skar godt igennem, og der var god smag i pølserne. Tykkelsen på saucen var tæt på gaffelvenlig. 70 kroner var prisen for denne klasseret!

Kartoffel-pølsepande med fløde og chili på Stuen Th

Øllen var verdensklasse

Et mikrobryggeri i Risskov leverer øllene. Humleland er navnet. De flotte flasker er ikke til at tage fejl af. Smagen er noget helt særligt. Vi bestilte en flaske“Kom tilbage” og en flaske “Måske ku´vi”. 60 kroner for en halv liter øl af disse øl er billig. Ufattelig billigt.

Klasseøl fra Humleland

Vores regning

Vi betalt 390 kroner for en oste– og pølsetallerken til deling, to varme retter og to halve liters øl fra Humleland. Value for money efter min mening. Du bliver bestemt mæt, får meget smag og hyggelig stemning til prisen.

Stuen Th. på Trøjborg

Vurdering

Stuen th. er en tidslomme fra 70´erne. Indretningen er unik, og stemningen er hyggelig og ikke mindst tilbagelænet. Der er tænkt over tingene, og det er gennemført. Maden er lavet fra bunden, er enkel og velsmagende. Der er fokus på økologi og årstidens udvalg af danske råvarer. Øllen er i en klasse for sig. Hatten af for valg af leverandør. Priserne er bestemt overkommelige, og Stuen th er et sted, du har lyst til at blive hængende i længere tid.

Stuen th. kan meget vel gå hen at blive en af favoritcaféerne i min verden. Dejligt med en anderledes café, hvor der er styr på alt fra mad til betjening og stemning. En ubetinget anbefaling herfra.
Café Stuen Th

Stuen th.

Tordenskjoldsgade 19B
8200 Aarhus N
Telefon: +45 23 29 90 98

 

Åbningstider
Mandag lukket
Tirsdag-torsdag fra 10.00-22.00
Fredag og lørdag fra 10.00-24.00
Søndag fra 12.00-22.00

[mappress mapid=”682″]

Del artikel