Sunday Roast: Retour Steak scorer højt på to retter til 225 kroner
På Retour Steak ved Banegården får man solid mad i hyggelige omgivelser. I denne anledning fejrede de deres andet år i Aarhus med et besøg af drengene fra Gedulgt og en Sunday Roast. Vi er på jagt efter studentervenlige spisesteder og om søndagen så går Retour Steak i den kategori.
Det blev en sand fornøjelse
Folkene bag Retour Steak har to restauranter af samme navn i København, men de står samtidig også bag blandt andet de yderst populære restauranter, Pluto og Gorilla, i København. En af hovedmændene bag Retour Steak konceptet er Rasmus Oubæk, som nogle kalder ’Kongen af Bearnaise’.
Denne bearnaise har man altså nu kunne få lov til at smage de sidste to år i Aarhus, og det var mit tredje besøg i restauranten ved Banegården, da jeg i søndags besøgte Retour Steak.
I søndags fejrede de så sig selv og deres andet år i Aarhus. Man havde inviteret Gedulgt til at komme og lave drinks, og der var åbnet op ud til gaden, hvor der også lå kold rosé på køl. En super ide, og der var da også noget nær fuldt hus, da jeg besøgte dem klokken 19.00.
To retter for 225 kroner
Ligesom normale søndage bød Retour Steak på Sunday Roast. Konceptet er simpelt. Man tilbyder 2 retter for 225 kroner, hvor der er en skiftende forret, men hovedretten er altid den samme. En “oksesteg” som bliver serveret med pommes frites, grøn salat og selvfølgelig bearnaise. Tilbuddet gælder hver søndag fra klokken 17.00-21.00.
Et simpelt charcuteribræt
Vi startede ud med en drink fra baren, som det altså i dag var Gedulgt, der stod for. Jeg fik en ’old cuban’ og min medspiser fik en ’white lady’. Nu går anmeldelsen jo ikke på Gedulgt, men de har altså styr på deres drinks. 75 kroner stykket hvilket var en super god pris.
Som tilkøb til drinks
Til vores drinks valgte vi at tilføje deres charcuteribræt, som vi delte til 95 kroner.
Det var klassisk opbygget. En stærk og let krydret pølse, nogle skiver nakkefilet som havde en super lækker fedme i sig, paté de campagne som var en smule tør, men havde en god smag. Men ikke mindst nogle skiver røget andebryst, som var helt tilpas røget, så man stadig kunne smage anden. Fremragende. Hertil blev serveret en stærk sennep og en masse cornichoner. Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere forskelligt tilbehør, såsom en kompot eller en klassisk mayonnaise, men alt i alt var det en god starter, man sagtens kan dele.
Afslappet og uformel betjening
Servicen var dejlig behagelig, og tjenerne havde godt styr på både maden og drikkevarerne. De var med til at gøre stemningen afslappet og uformel, hvilket også var afspejlet hos vores tjener, som var i skjorte og shorts. Thumbs up for ikke, at gøre det unødvendige formelt. Vejret var dejligt, og det var jo en fødselsdagsfest.
Dejlig og enkel forret
Forretten denne aften var stegte kammuslinger med stegte grønne og hvide asparges, ærter og en muslingesauce. De grønne asparges var let ristede og smagte dejlige og friske. Ærterne var tydligt friske og havde et god crunch. De hvide asparges var hårdt ristede, og det gav en super god, let brændt smag til retten.
Jeg var lidt nervøs for muslingesaucen, da en for intens sauce kunne overdøve kammuslingerne. Men saucen havde en mild smag af muslinger og hvidvin og komplimenterede retten godt. Så var der kammuslingerne, og det er et af de sværeste skalddyr at tilberede. Vi snakker om sekunders forskel på, om den har fået for lidt, fået tilpas eller fået for meget. Her havde de fået lige tilpas, men var lige på vippen til at have fået for meget, dog uden at tippe over til den negative side. De havde en dejlig konsistens og en flot stegeoverflade. En glimrende ret!
Stjernen er bearnaisen
Så skulle vi til hofretten: Oksekød, fritter og bearnaise. Jeg kan lige så godt være ærlig og sige, at forventningerne var tårnhøje. Og jeg kan i samme moment sige, at jeg gik ikke skuffet derfra.
Til det valgte vi et glas rødvin, Côtes du Rhône villages, fra Domaine des Bacchantes til 60 kroner glasset. En fin pris for et velskænket glas, som havde syre og tilpas volumen til at matche det kraftige kød.
Stegen var en cuvette, og den var stegt medium. Jeg kan egentlig bedst lide det lidt mere rødt, men sådan var det ikke. Men det var saftigt, og smagen var fremragende.
Der blev også serveret en salat til. En salat jeg ærligt talt ikke forventede så meget af, men her overraskede de mig. Hjertesalat med en vinaigrette, ristede mandler og en revet ost over, der mindede lidt om parmesan. Syren fra vinaigretten, crunch fra de ristede mandler og umami fra osten. Det var ikke den klassiske kedelige salat, man kan risikere at få til sin bøf, og det skal de have stor ros for.
De gode pommes frites er lidt en videnskab
Tilberedningsmetoden, tykkelsen og længden bliver diskuteret blandt alle pommes frites-coneseurs i hele verden. De bedste, jeg nogensinde har smagt, er nogle, som den verdenskendte kok Heston Blumenthal laver på en af sine restauranter, Dinner By Heston Blumenthal i London. De er tykke, sprøde udvendige og ligesom kartoffelmos indvendige. Retour Steaks pommes frites minder faktisk lidt om dem. De havde en super størrelse, var let sprøde og havde en tilpas smag af friture. De bar dog også lidt præg af, at de var tilbehør til bearnaisen.
For bearnaisen er for mig kongen. Den blev serveret lun og var meget tyk, næsten som mayonnaise. Smagen havde fedme fra smøret, en tilpas mængde estragon og blev løftet op af en dejlig syre. Fremragende bearnaise.
Man kunne få gratis opfyldning af både bearnaise og pomfritter, men min medspiser og jeg var helt igennem mætte, da vi havde kæmpet os igennem første portion. Det er dog en god service, som de skal have ros for.
Vores mening
Jeg kan klart anbefale et besøg på Retour Steak, især hvis du er til bøf og bearnaise, men også de andre retter, de har, smager glimrende. Du får mad på et højt niveau i gode omgivelser med fantastisk service fra personalet.
Hvis du ikke er klar på at betale, hvad det normalt koster, er Sunday Roast konceptet klart værd at prøve. Du får meget for pengene, og tilberedningen har man helt styr på ude i køkkenet. Den studentervenlige pris gør, at alle har råd til at spise der.
Hvis du ikke har prøvet Retour Steak endnu, så er det bare med at komme afsted.