Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag med ud og fisk: Mange gode muligheder for fiskeri på Samsø

Af Freja Dumont
Foto: Birgitte M. Mechlenborg
Foto: Birgitte M. Mechlenborg

Træk en gammel sweater på, og lad bare skægget stå!

Fiskeri er blevet mere populært i de senere år – og på Samsø har de rigtig gode muligheder for fiskeri med sine godt 120 kilometer afvekslende kyst og med mulighed for altid at finde et passende læ.

Hornfisk, havørred, multer, forskellige former for fladfisk og en sjælden gang en torsk, er de mest almindelige arter langs kysterne, så uanset om man er til mede, flue eller spinnefiskeri, kan man komme ud med snøren på Samsø.

Tag med ud og fisk: Mange gode muligheder for fiskeri på Samsø

Lav dine egne blink eller køb hos lokalt par

Nogle af øens helt store fiskeentusiaster er ægteparret Malthe Holm og Pernille Buch, hvis fælles passion er lystfiskeri – særligt havørredfiskeri.

For nogle år siden fik Malthe Holm en idé om, at han ville prøve at lave sine egne blink til havørredfiskeri ud af nogle gamle skeer og gafler – hvilket efter første fisketur resulterede i en flot havørred på 58 cm.

Det gav ham blod på tanden til at lave flere blink, og hertil fulgte en opgradering af værkstedet med diverse værktøjer, maskiner og materialer.

Malthe begyndte at filme processen med det hjemmelavede fiskegrej, og uploadede videoerne på sin YouTube-kanal Tight Line Lures.

Den første film om gør-det-selv blink af gamle gafler og skeer fik rigtig mange visninger, og siden er der kommet flere film på kanalen.

”Sammen begyndte Pernille og jeg at lave fiskevideoer om vores erfaringer med at fiske og fange havørreder ved kysten med de designede og håndlavede blink.

Mange efterspørgsler fra følgere satte tankerne i gang om ikke blot at lave blink til eget fiskeri. En online fiskeributik med salg af egne håndlavede kvalitetsblink kom på idékataloget, og her er vi så nu,” siger Malthe Holm, som i dag sælger blink fra parrets webshop Tight Line Lures.

Fiskeri i efteråret

I september måned topper multefiskeriet, og der kommer igen gang i dagfiskeriet efter havørrederne – smukke fisk med en snitvægt på godt to kilo, som gør fiskeriet fornøjeligt.

Fra oktober og en måned frem topper havørred-fiskeriet, og ofte springer fiskene på revene.

Havørrederne er nok Samsøs fornemmeste bytte for lystfiskerne og kan fanges året rundt med undtagelse i perioden november til januar, hvor havørrederne er fredede.

Tag med ud og fisk: Mange gode muligheder for fiskeri på Samsø

“Vi kan anbefale, at man kører til Brattingsborg og tager vejen gennem skoven til stranden. Her er mulighed for godt kystfiskeri på begge sider af hagen gennem det meste af sæsonen.

Og det er med at komme afsted, for bilkørsel gennem skoven er kun tilladt i maj og oktober,” siger Pernille Buch.

Oktober er også årets bedste fladfiskemåned med et fint fiskeri direkte fra kysten efter isinger og skrubber.

”Hvis du har børn med, eller er den lidt mere utålmodige type, kan det være en fordel at fiske efter fladfisk eller hornfisk – her er nemlig meget action og stor sandsynlighed for at få noget på krogen, hvor i mod havørred-fiskeri kan være en smule sværere,” siger Malthe Holm.

Se her, hvor de bedste steder til fiskeri findes på Samsø.

Tag med ud og fisk: Mange gode muligheder for fiskeri på Samsø

Deltag i konkurrence om fiskegrej

Kunne du tænke dig at afprøve dine fiskeevner? Så har du her chancen for at vinde en præmie, som kan vække nysgerrigheden – og måske endda højne chancerne for fangst, når du kaster snøren ud.

Præmien består af:

En gaveæske med tre håndlavede gennemløbsblink fra den lokale, samske virksomhed Tight Line Lures. Blinkene er til havørredfiskeri, vejer ca. 18 gram og er designet, produceret og testfisket på Samsø.

Den kendte danske lystfisker Gordon P. Henriksens rigt illustrerede bog ET LIV I FISK, signeret af Gordon P. Henriksen. Bogen indeholder inspiration til fiskeeventyr rundtomkring i Danmark såvel som en masse dejlige opskrifter, der kan laves på fisketurene eller hjemme i køkkenet.

Du kan deltage lige her.

Vinderen trækkes torsdag den 30. september kl. 12.00, og får direkte besked via email.

Del artikel

Andre læser også