Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tangkrogen: Food Festival 2020 aflyses på grund af Corona-situationen

Af anders@sommersangdigital.dk

Nordens største madfestival, Food Festival i Aarhus, aflyses desværre i år på grund af Corona-situationen. Arrangøren FOOD ser frem til i september 2021 at fortsætte traditionen med at afholde en fantastisk madfestival til glæde for fødevarebranchen og de over 30.000 gæster. 

 

Nordens største madfestival, Food Festival, bliver ikke afholdt i 2020 på grund af Corona-situationen. Det sker efter mange grundige overvejelser. For arrangøren Food Organisation of Denmark (FOOD) er en aflysning desværre den eneste rigtige beslutning. 

Tangkrogen: Food Festival 2020 aflyses på grund af Corona-situationen

”Vi var klar med et fantastisk program til vores 9. madfestival på Tangkrogen ved Aarhusbugten og havde glædet os til at dele den med vores gæster og samarbejdspartnere. Men på grund af Corona-situationen må vi desværre vente tålmodigt til næste år”, udtaler Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival og uddyber: 

 

”Under hele Corona-krisen har vi fulgt med i myndighedernes anvisninger. Vi mener ikke, at det er forsvarligt at afholde en stor fødevarefestival den 4.- 6. september for over 30.000 gæster blot få dage efter det eksisterende forbud mod forsamlinger. Vi bakker naturligvis op om myndighedernes anvisninger. Derfor er en aflysning den eneste rigtige beslutning på grund af myndighedernes nuværende udmeldinger og vores ansvar for festivalgæsternes sikkerhed. Til gengæld vender vi endnu stærkere tilbage til næste Food Festival i september 2021”, forklarer Anna Lund. 

 

Vi ønsker ikke en Food Festival med begrænsninger

Hos Food Festival, der har været afholdt siden 2012, er alle muligheder grundigt undersøgt. ”Vi har naturligvis undersøgt mulighederne for at lave en anderledes festival med for eksempel færre gæster. Men vi er nået frem til, at det ikke vil være et arrangement, der vil leve op til den oplevelse, som Food Festival er, og som vores gæster og deltagende virksomheder holder af”, udtaler Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival. 

Tangkrogen: Food Festival 2020 aflyses på grund af Corona-situationen

 

En begivenhed vi havde set frem til

Hos vinproducenten Andersen Winery havde man set frem til at deltage på årets Food Festival. ”Vi har tidligere deltaget på Food Festival og havde set meget frem til at være med igen. Det er altid meget givende for os som producent at møde forbrugerne, indkøbere og nye samarbejdspartnere på denne måde. Så glæder vi os til igen at indfri ambitionerne om at møde festivalgæsterne i 2021”, siger Mads Groom Andersen, medejer af Andersen Winery og understreger, at de har stor forståelse for beslutningen. 

 

Opbakningen til fødevare- og gastrobranchen fortsætter

Selvom dette års Food Festival må aflyses, så fortsætter FOOD med at bakke op om fødevarebranchen. 

Tangkrogen: Food Festival 2020 aflyses på grund af Corona-situationen

”Food Organisation of Denmark (FOOD), som står bag Food Festival, vil på andre måder fortsætte det vigtige arbejde for udvikling og vækst i både turisme-, gastro- og fødevarebranchen. Det er for os vigtigere end nogensinde. FOOD fortsætter med at være en stærk platform for fødevarebranchen og vil trække på sit netværk og ekspertise til at fortsætte arbejdet”, siger Anna Lund. 

Danmarks bedste hotdog

”Der er mere end nogensinde før brug for, at vi ikke bare hver for sig – men også i fællesskab får fødevare- og restaurationsbranchen så godt igennem Corona-krisen som muligt. Mange steder kæmper man med at minimere tab og tilpasse sig den nye situation. Det er svære tider, og vi vil på andre og nye måder understøtte branchen alt det, vi kan”, udtaler Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival 

 

Del artikel

Andre læser også