Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Premiere i morgen: Uhyggeligt aktuelt teaterstykke sætter tankerne i gang

Af Freja Dumont

Et vandløb løber over sine bredder. En flod bliver til et hav. En bro braser sammen. Men hvad hvis det var dig, der stod på den anden side? Kærlighed forbinder, men kan den overleve Den Store Brand?

Den Store Brand er en poetisk og ­musikalsk fortælling om, hvordan venner bliver til fjender.

Det symbolske drama om uretfærdighed og magts opståen har premiere den 10. september hos Teatret Svalegangen. Stykket er skrevet af den internationale dramatiker Roland Schimmelpfennig og nu fortolket af instruktør Simon Boberg og komponist Bebe Risenfors.

”Schimmelpfennigs eventyr foregår i en ikke defineret fortid, men det føles som en alt for rammende skildring af verden, som den ser ud lige nu, hvor klimakatastrofer og meningsløse konflikter mellem broderfolk præger dagsordenen.

Det stiller skarpt på de spørgsmål, vi alt for ofte ignorerer. For hvad hvis det en dag er os, der befinder sig på den anden side af grænsen?”

Simon Boberg, Instruktør

Når afstand splitter

Stykket handler om to landsbyer, som ligger tæt som tvillinger i maven. Et vandløb flyder mellem de to byer, forbundet af en simpel bro.

Et kærestepar fra hver sin landsby. Børn der leger på broen. Kornmarker, lyden af insekter og klokker, der fortæller tiden i dalens to byer. Når forårsfloden kommer, løber åen over, og landsbyerne skilles for en stund. 

Men en dag bliver den ene landsby ramt af den ene ulykke efter den anden, og inden for kort tid er landsbybeboerne fattige, uden tag over hovedet, ramt af sygdom og død.

Efter sommerens tørke følger regn og oversvømmelser, en feberepidemi og en stor ødelæggende brand. Alt imens den anden landsby lever i fred og velstand.

Du kan købe billetter til stykket lige her.

Del artikel

Andre læser også