ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tid til mere takeaway: Ingen mundbind – tag din aftensmad med hjem

Af Søren Holm-Hansen
Go green
Go green

Med regeringens nye og skærpede corona-restriktioner er det igen tid til at tænke takeaway-mad.

 

Op til weekenden steg smittetallene nærmest alarmerende – efter danske forhold – og det har nok sat en skræk i livet på mange, at man nu heller ikke længere kan gå på café eller ind på et spisested og bestille lidt godt at spise.

 

Mange af byens hårdt prøvede restauratører står klar med en løsning og lancerer – igen – et takeaway-venligt koncept, som vi også så det i foråret, da alt pludselig måtte lukke ned.

 

Innovation er vejen frem

Byens mange innovative pizzarestauranter, shawarma- og pitasteder og burger joints er oplagte og har hele tiden været klar til at levere mad ud af huset – nu med mundbind – men også mange restauranter tilpasser deres menuer, så de passer til dels at blive pakket, dels at blive transporteret og eventuelt genopvarmet derhjemme.

 

Dette er ingen systematisk gennemgang, men blot punktnedslag og inspiration.

 

En hurtig gennemtrawling af de mange muligheder får blandt meget andet blikket til at dvæle ved kvalitets-sushi fra A+ Siam Sushi. Her kan du f.eks. hente 34 stykker sushi for bare 289 kr. Rigeligt til to personer.

 

Café Faust ved åen giver 20 pct. rabat ved bestilling via hjemmesiden på bl.a. pariserbøf (149 kr.) eller bøf bearnaise (169 kr.).

 

Der er andet end moules-frites

Dampede muslinger er nærmest blevet synonym med Mejlgade, men netop denne delikatesse fungerer som hovedregel ikke som takeaway; de serveres bedst friske fra den dampende gryde. Men hos alle de mindst tre restauratører i gaden, der har moules-frites på kortet, fungerer muslingerne bedst som forret; der er andre, spændende og velsmagende retter på kortet, ofte inspireret af det franske køkken eller traditioner fra landene omkring Middelhavet.

 

OliNico på den anden side af gaden kalder sin aftenmenu “inspireret af det europæiske landkøkken” og tilbyder tre retter for 150 kr. Dagens dessert (After Eight) kan erstattes af et udvalg af oste for ekstra 30 kr.

 

Gode pizza og burgers – og meget mere

Er du mobil – eller bor du tilfældigvis i nærheden – tøver vi ikke med at nævne det fremadstormende Ild.Pizza. Du finder Ild.Pizza og deres brændefyrede stenovne i Skejby, Risskov, Hornslet, Odder, Galten og Egå.

 

Ild.pizza har på kort tid fået succes med sin kombination af en unik opskrift på dej, anvendelsen af kød og grøntsager, der aldrig har været frosset, og bagning ved åben ild i en ægte og tonstung italiensk stenovn. Og ikke mindst prisen: Altid den samme – 79 kr. – uanset toppings.

 

På The Burger Shacks hjemmeside – med talrige restauranter i Aarhus-området – skal man lede lidt for at finde den klassiske menu med en burger, fritter og soft drink til 89 kr. Et familietilbud til to voksne og to børn sendes ud af huset for 225 kr.

 

Byens Burger i Thorvaldsensgade har eksisteret, så længe de fleste kan huske, og tilbyder bl.a. 10 pct. rabat på hjemmelavede burgere og pizzaer.

 

Find dit yndlingssted

Aarhus og omegn byder på adskillige hundrede restauranter og lokale spisesteder, og de kæmper alle for at overleve i en meget usikker tid. Find dit yndlingssted eller opdag noget nyt. Så er der gode muligheder for, at stedet også findes på den anden side af krisen. Mange af spisestederne tilbyder levering selv, men også via forskellige tjenester som Wolt, Hungry eller Just-Eat.

 

Del artikel