ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tommi’s Burger Joint holder et solidt og stabilt (burger)niveau

Af Freja Dumont

I Jægergårdsgade ligger Tommi’s Burger Joint. Den gør ikke meget væsen af sig – ude fra gaden vel at mærke. Tommi´s åbnede sin første Burger Joint i Island og siden også med succes i Berlin, London, København og ikke mindst Aarhus. Tommi’s var den sidste i rækken af “nye” Burger Joints i Aarhus. Men, i modsætning til nogle af de andre i Aarhus, var Tommi’s koncept velafprøvet og snorlige. Vi har spist hos Tommi’s Burger Joint flere gange. De fleste gange med succes. Dog en gang gik det helt galt, og det var på NorthSide. Men oplevelsen denne her gang var så god, at de ryger ind i toppen af (burger)listen i Aarhus.

Tommi’s

Coaching, mens du bestiller

Islændinge er venlige mennesker. Ikke alle er lige skarpe til dansk, men de taler glimrende engelsk. De fortæller glædestrålende om deres burger og konceptet. Roligt, men grundigt. Vi bestilte to menuer og en veggieburger. Burgerne var en med oksekød og bacon – og en cheeseburger med bacon. Sodavand fås i en størrelse. Til gengæld er der refill.

Tommi’s Burger Joint holder et solidt og stabilt (burger)niveau

Servicen var i top

Vi satte os ved de høje træborde og barstole. På bordene står ketchup, salt og servietter. Alt hvad du skal bruge til dette måltid. Den flinke og storsmilende kvinde kom ned til os med en skål popcorn, mens vi ventede. Betjeningen var venlige og serviceminded. De kom med deres egne anbefalinger til, hvor vi kunne pimpe burgerne med saucer fra deres “værktøjskasse”.

Tommi’s Burger Joint holder et solidt og stabilt (burger)niveau

Perfekt saftigt kød med flammer

Hårdt pakket burger og en stor portion pommes frites blev serveret i en kurv.

Tommi’s Burger Joint holder et solidt og stabilt (burger)niveau

Jeg hader knastørre og papirtynde burgere. Alt for mange sjusker med deres bøf. Også de burger joints, som påstår, de kan finde ud af, at stege en bøf kikser ofte. Derfor er det afgørende i en burger, at bøffen er i orden. Og det var den hos Tommi’s Burger Joint. Hold op, hvor smagte den godt. En perfekt sprødstegt stegeskorpe, som smagte af grill. De har styr på deres åbne grill og tiderne. Ikke 15 sekunder havde den fået for meget. Knivskarp opmærksomhed fra grillmesteren.

Tommi’s Burger Joint holder et solidt og stabilt (burger)niveau

Håndholdte i den rigtige størrelse

Idéen med håndholdte burgere er, at man kan spise dem med hænderne, og gerne med en hånd, uden hele hovedet bliver tapetseret med snask. Det kunne vi her. Bestået. Bollen er blød og rygende varm. Mayo og lidt sennep er der, plus  et par tynde tomatskiver. Vi valgte syltede agurk, chipotle og en BBQ-sauce til burgerne. Fedt nok, at du selv kan bestemme og dosere, hvad du vil have i din burger. Osten varmes med gasbrænder, så den er blød og cremet. Men flammerne kan også smages. Lækkert.

Tommi’s

Sprød vegetar

I veggieburgeren var grøntsagsbøffen lavet af gulerødder, rødbede, broccoli, løg, bønner, mel, persille og krydderier. På toppen var der salat, tomat, løg, sennep, ketchup og mayo. Ved første øjekast så burgeren ikke ud af det store, men smagen overraskede. Bøffen var sprød og havde en god smag af grøntsagerne. Burgerne var godt komponeret. Fritterne var okay. De var brandvarme og af den lange og tynde type. De smagte fint, men de var på ingen måde på niveau med burgerne.

Tommi’s Burger Joint holder et solidt og stabilt (burger)niveau

Uendelig mange designs

For enden af baren står et stort udvalg af dyppelse. Vi blev inspireret af betjeningen, der udvalgte sine favoritter. Sennep jalapenos, røget barbeque, chilimayo og chilisauce. Der er god stemning og varme på Tommi´s. Håndskrevne menuer og tilbud dekorerede øverst i baren. Her var skrevet ingredienser i brødet, indholdet i veggieburgeren, et familietilbud, børnemenuen og så videre. Farverigt. Inden du forlader Tommi’s Burger Joint rydder du op efter dig selv, så bordet er klar til de næste gæster.

Tommi’s Burger Joint holder et solidt og stabilt (burger)niveau

Studievenlige priser hos Tommi’s

Prisen for en menu er 94 kroner inklusiv drikke og fritter. Bacon koster 15 kroner ekstra, mens osten koster en femmer oven i hatten. Veggieburgeren koster 74 kroner, ogmayo koster henholdsvis 5 og 10 kroner alt efter, hvor eksotisk du vil have den.

Tommi’s

Vurdering

Burgerne hos Tommi’s holder uden tvivl en bedre kurs end den islandske krone. Hos mig har Tommi´s en høj kurs. De laver hudløs ærlige burgere. Kødet tog kegler. Jeg synes, Tommi’s gør det godt – og markant bedre end da de startede. Helt og aldeles god og ærlig mad til pengene. Value for money i min bog. Hvis du ikke har besøgt dem, så må du forbi. Vi kvitterer med at uddele vores bedste burger-anbefaling til Tommi’s Burger Joint i Jægergårdsgade.

Tommi’s Burger Joint Aarhus

Jægergårdsgade 57
8000 Aarhus C

Website:

 

Del artikel