Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unik mulighed: Få særrundvisning i historisk Aarhus-bygning

Af Freja Dumont

I Kongelunden ved Aarhus står et smukt observatorium, hvor man i over 100 år har kigget på stjernehimlen og beskæftiget sig med astronomi.

Men tiden er ikke gået sporløst henover bygningen, og i 2021-22 gav en række fonde og foreninger tilsammen 17 millioner til at restaurere Ole Rømer-Observatoriet og udvikle en Sciencepark. 

Observatoriet er lige nu ved at få lagt den sidste hånd på restaureringen, hvor det føres tilbage til sit oprindelige udtryk.

Mandag 25. september 2023, på Ole Rømers fødselsdag, åbner observatoriet for stjerneforevisninger og formidling, men allerede fra juni 2023 tilbydes sneak-peak-rundvisninger for interesserede.

Vil man gerne sikre sig billet til en af de unikke sommerrundvisninger er det med at sidde klar ved tasteturet torsdag 1. juni 2023 kl. 10.

Her kan man nemlig få billetter til en spændende guidet tur med fokus på kulturhistorien og arkitekturen rundt på observatoriet. 

Hver rundvisning varer en time med mulighed for at udforske Ole Rømer-Observatoriet og dets omgivelser og stille spørgsmål til rundviseren efterfølgende.

Prisen er 70 kr. for voksne og 35 kr. for børn, og du kan bestille billetter lige her.

Udforsk himmelrummet fra Aarhus

De kulturhistoriske rundvisninger er en smagsprøve, inden man igen kan få en stjerneoplevelse fra oktober 2023.  

Rundvisningen tager udgangspunkt i Ole Rømer-Observatoriets unikke placering i Aarhus, og hvordan observatoriet har spillet en rolle, i forhold til at Aarhus blev en universitetsby.  

I mange år var observatoriet desuden centrum for udforskning af himmelrummet fra Aarhus.

Hvad: Få en rundvisning på det nyrestaurerede Ole Rømer-Observatorie
Hvor: Kongelunden
Hvornår: Hver torsdag i skolernes sommerferie uge 26-32, kl. 11 og kl. 13.

På rundvisningen kommer man tæt på de nuværende kikkerter i observatoriets to kupler, og der er mulighed for at deltage i små aktiviteter om astronomi.

På liste over “World’s greatest places”

Det amerikanske magasin TIME offentliggjorde sin årlige liste ”World’s greatest places” i marts 2023.

Med på listen er et af Science Museerne og Aarhus Universitets museer – Ole Rømer-Observatoriet i Aarhus.

“Vi er meget stolte over den ærefulde udnævnelse,” siger Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne, Aarhus Universitet og fortsætter:

”Med Ole Rømer-Observatoriet og den kommende Sciencepark kan vi være med til at understøtte det internationale fokus på Aarhus og skabe en platform for formidling af naturvidenskab og byens kulturhistorie, som er helt unik og af høj kvalitet.”

Også direktør for VisitAarhus Pia Lange Christensen er begejstret for kåringen.

”Det er rigtig stort, at Aarhusregionen i år er at finde i et vigtigt magasin som Time. Det er noget, vi arbejder målrettet med i samarbejde med VisitDenmark ved at lave konkrete pressepitch ud fra tendenser, nyheder og temaer, som vi ved har internationalt fokus.

En omtale som denne er med til at understrege den store internationale interesse, der er for Aarhusregionen og dens mange oplevelser,” siger hun.

Del artikel

Andre læser også