Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vigtige overvejelser forud for maskinindkøb til virksomheden

Af Annoncør

Hvis du overvejer at købe en eller flere nye maskiner til din virksomhed, er det vigtigt, at du overvejer det meget nøje.

Annoncørbetalt indhold leveret af Avant

I langt de fleste tilfælde er der nemlig tale om store køb, der koster rigtig meget på likviditeten. Derfor skal man ikke kaste sig ud i at købe sådanne maskiner, uden at være sikker på, at de kommer til at gøre gavn i virksomheden.

Er du i tvivl om, hvad du egentlig bør tage op til overvejelse, inden du gør sig en sådan investering, skal du heldigvis blot læse med herunder.

Hvor meget vil den blive brugt?

En af de første ting, der skal overvejes, når du har i sinde at købe en ny maskine til virksomheden er, om den vil blive brugt tilstrækkeligt.

Dette er i særdeleshed noget, der gør sig gældende, hvis der er tale om tungt maskineri, som koster mange hundredetusinde eller tilmed millioner. Bliver en sådan maskine ikke brugt tilstrækkeligt, vil afskrivninger være smertelige.

Overvej derfor, om du allerede har opgaver i pipeline, den kan bruges til, om du er sikker på, at du vil kunne trække opgaver ind, hvor den konkrete maskine vil kunne gøre en afgørende forskel for arbejdet.

Kan du leje den ud?

Er du sikker på, at du får den brugt, men samtidig er i tvivl om, hvorvidt du får den brugt tilstrækkeligt, kan du overveje at leje maskinen ud. Det kan være en god måde at sikre, at du ikke taber penge på ejerskabet af den.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle maskiner, der er lige lette at leje ud. Eksempelvis er der gode forudsætninger for, at du kan udleje en minilæsser, da det er en maskine, der kan tjene mange formål.

Er det derimod en meget specialiseret maskine, du overvejer at købe, vil der sandsynligvis også være et mere begrænset udlejningspotentiale.

Kan den leases?

Inden du går ud og køber en given maskine, er det bestemt også værd at undersøge, om det er muligt for dig at lease den. Hvis det kan lade sig gøre, er der nogle tilfælde, hvor det bedre betaler sig.

Hvorvidt det bedst kan svare sig at lease eller købe, afhænger af mange ting, hvorfor der ikke findes ét konkret svar på dette.

Har man begrænset likviditet, vil det dog i mange tilfælde bedst kunne svare sig at lease maskinen. Dog er det ikke alle maskiner, der rent faktisk kan leases.

Del artikel

Andre læser også