Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild aktivitet i de unges jobsøgning i Aarhus

Af Annoncør

Caféerne i Aarhus er ved at være klar til den store genåbning af Danmark. Trods det danske vejrs luner, så bliver der i vid udstrækning mulighed for udendørs servering.

Annoncør betalt indhold leveret af UngArbejde.dk

I en studieby, hvor de unge færdiggør deres studier, så betyder det for de aarhusianske restauranter, at de nu i stort omfang skal ud og finde nye medarbejdere. De unge fritidsjobbere fra sidste år, er nu fuldt i gang med deres fuldtidsjob efter endt studium.

Men det giver de nye studerende en indgangsbillet til at blive tjenere, bartendere og opvaskere. “For der er i øjeblikket et enorm efterspørgsel efter unge studerende, der gerne vil arbejde i restaurationsmiljøet i øjeblikket”, lyder det fra jobportalen Ungarbejde.dk.

Jobportalen er blandt Danmarks største, når man som ung – enten under – eller over 18 år, gerne vil have et fritidsjob i Aarhus.

Er man over 18 år, så må man servere alkohol, og det er en klar fordel for restaurantørerne.

Sabbatår job

Hvor de studerende gerne vil have et fritidsjob, som passer til deres studier, så er der en anden stor gruppe af unge, der gerne vil arbejde på fuldtid, da de holder et sabbatår.

For det er netop i sabbatåret, at der er mulighed for at skabe en god økonomi, før man enten tager på højskole, ud at rejse, eller skal have en buffer, så man kan forsøde tilværelsen imens, at man studerer.

Nogle unge gør det så godt, imens de arbejder på en café eller restaurant, i deres sabbatår, at jobbet blot ændrer sig fra et fuldtidsjob til et fritidsjob, så snart at den unge begynder på studiet. Årsagen er nemlig, at arbejdsgiveren har oplært den unge, så den unge er en værdifuld medarbejder.

Ved at beholde sine medarbejdere, så sparer restauratørerne masser af tid og penge, da de ikke skal bruge tid på at finde og oplære en ny medarbejder.

Men i år er ingenting som det plejer at være. Mange unge har forladt Aarhus, efter endt studie, og nu skal der altså ansættes en lang række af nye medarbejdere i det aarhusianske restaurationsmiljø.