ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild handel: Aarhusiansk virksomhed solgt for flere milliarder

Af Freja Dumont
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Det er ikke hver dag, at en dansk virksomhed bliver solgt i milliardklassen – nærmere bestemt for 2,4 milliarder kr.

Ikke desto mindre er det det, som netop er sket for den blot fem år gamle IT-virksomhed Humio, som blev stiftet i Aarhus tilbage i 2016.

Fredag blev Humio solgt til amerikanske CrowdStrike for den svimlende sum af 400 millioner US-dollars, det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Aarhusiansk trio står bag

Stifterne bag det aarhusianske software-firma er Geeta Schmidt, Christian Hvidtved og Kresten Krab Thorup, som mødte hinanden, da de var kolleger i Trifork, en anden IT-virksomhed. 

Trioen blev her enige om at stifte deres egen virksomhed – og det viste sig at være en god beslutning!

”Vi er begejstrede for at blive en del af Crowdstrike, som er førende i sikkerhedsindustrien med sin cloud-native dataplatform, der er designet til at hjælpe kunder med at etablere mere modne og pålidelige sikkerhedsprogrammer,” lyder det fra medstifter og adm. direktør Geeta Schmidt.

Internationalt potentiale

Humio er sepcialister i at udvikle løsninger til overvågning, og har i dag hovedsæde i London, hvor størstedelen af de 80 medarbejdere holder til – en tredjedel af de ansatte arbejder fortsat i Aarhus.

Men nu overgår ejerskabet altså til amerikanske hænder, nærmere bestemt IT-sikkerhedsfirmaet CrowdStrike, der har base i Sunnyvale i Californien. Firmaet tilbyder trusselunderretnings- og cyberangrebstjenester.

Del artikel