I vintertrøflens tegn: Varna og Bichel går all in – det bedste fra Piemonte
Et jubelår for trøflerne i Piemonte. En nøgtern konstatering. Lav pris og høj kvalitet er for de færreste en dårlig kombi. Traditionen tro står den tredje weekend i januar i trøflens tegn i Aarhus’ smukke gamle palæ i Marselisborgskoven. Varna holder i samarbejde med Bichel trøffelmiddag fredag den 18. januar og lørdag den 19. januar. Trøflen, som det hele handler om, er den sorte Melanosporum, og det er sæson for den lige nu.
Forrygende godt trøffelår
2018 var et fantastisk år for trøfler, tilpas regn og varme betyder, at der er mange af dem, og samtidig har de markant mere smag og duft end i 2017, hvor den tørre sommer næsten ingen trøfler gav. Vi så det samme i Danmark, hvor skovene i efteråret bugnede af svampe.
Det årlige trøffel-arrangement
I år er det med vinhuset Giovanni Almondo fra Roero i Piemonte. Stefano Almondo er fløjet ind fra trøffel-mekkaet Piemonte, og vine og menu er nøje afstemt. Stefano kommer fra Roero og er manden bag Piemontes bedste hvidvin. Du får også muligheden for at møde Roeros top-producent Stefano Almondo. Han er dels kendt for at lave den bedste hvidvin i Piemonte, Arneis Bricco Delle Ciliegie, men også kultvinen Bric Valdiana, som er den bedste Nebbiolo fra Roero.
En klassisk middag som i “klassisk”
Kokkene på Varna, med ledelse af restauratør og køkkenchef, Palle Enevoldsen, laver en forrygende seksretters menu, som tager afsæt i Enevoldsens klassiske køkken, og så får du lejlighed til at smage trøflen i forskellige variationer. Vinhandler Lars Bo Henriksen fra Bichel Vine kommenterer vinene sammen med vinmageren Stefano Almondo.
Menu & vine
Rimmet torsk med syltede løg, æbler, hasselnød & trøffel
2017 Roero Arneis Vigna Sparse
*****
Pighvar med trøffelrisotto & marinerede urter
2017 Roero Arneis Bricco Delle Ciliegie
*****
Jomfruhummer & brissel med selleri & trøffel
2015 Barbera D’Alba Valbianchera
*****
Havtaskemedaljon med jordskokker & trøffel
2014 Langhe Nebbiolo
*****
Duebryst med kartoffelpuré & trøffel
2015 Roero Bric Valdiana
*****
Hvid chokoladedessert med mandel, citrus & kirsebær
2017 Brachetto Fosso della Rosa
*****
Kaffe & sødt
*****
Pris pr. person er 1.350 kroner
Bestil din plads her: