ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

VoxHall: De tre rap-bananer i Malk De Koijn giver “rigtig” koncert

Efter et par års stilhed fra de tre rap-bananer i Malk De Koijn rumsterede trioen omsider igen i starten af 2020. Hér blev de til stor glæde for det ganske land annonceret til årets Roskilde Festival, men ak, ja… Og resten er historie. Men det nu og indtil videre aflyste Roskilde-show viser ikke desto mindre, at Malk De Koijn er klar til at indtage Danmark igen med deres rim, rap og særegne tag på hip-hop. Et tag, som alene udspringer fra den del af landet, der nationen rundt kendes som Langestrand. Efter fem nylige drive-in-koncerter landet over kan Malk De Koijn med glæde annoncere og se frem til fire, fabelagtige, næsten fortids-agtige, men ikke desto mindre helt RIGTIGE koncerter til november. Denne aften vender de tilbage til VoxHall i Aarhus.

 

Det forgangne årtis bedste danske album

Malk De Koijn blev dannet i 1993 af Anders Brixen, Janus Borup Staffe og Lasse Bavngaard aka Tue Track, Geolo G og Blæs Bukki. Gruppens arnested var det selvdefinerede Langestrand-univers, der indeholdt langt mere smil på læben og kreativ underfundighed end de gangster-attituder, som hip-hop musikken ellers var fuld af i start-90’erne. Malk De Koijn forenede allerede på debutpladen “Smash Hit In Aberdeen” fra 1998 det gode beat med en hidtil uhørt evne til at lave humørfyldte tekster med både bagtanke og balstyriske rim. Opfølgeren “Sneglzilla” fra 2002 slog Malk De Koijns navn fast også uden for hiphop-verdenen. Igen var det kombinationen af de solide grundspor fra Tue Tracks DJ-hænder og gruppens tekstlige eskapader, der tog stikket hjem. Albummet blev først kåret til årets bedste af en enig dagspresse. Og i 2011 blev det sågar kåret som det forgangne årtis bedste danske album overhovedet af Politikens læsere.

 

Uhørt begejstring

Det er svært at opdrive større begejstring end den, der i september 2011 blev Malk De Koijn til del for “Toback To The Fromtime”, trioens første albumudspil i ni år. En enig presse hyldede albummet med fremragende anmeldelser, men først og fremmest viste fansene deres begejstring og sendte pladen til tops på hitlisten. Siden “Toback To The Fromtime” har bandet spillet udvalgte koncerter, herunder en kogende comeback Roskilde-koncert i 2011 og en turné i 2014 i forbindelse med deres 20-års jubilæum, som også blev fejret med biografien “Postkort Fra Langestrand”.

 

Dato: 13. november 2020
Billetpris: 300 kroner
Scene: VoxHall
Billetsalg: Fondenvoxhall.dk

 

VoxHall: De tre rap-bananer i Malk De Koijn giver "rigtig" koncert

 

Del artikel

Andre læser også