Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jävligt bra!: Svensk fastelavnsbolle er landet hos populært Aarhus-bageri

Af Jonathan Sten Drivsholm

Nyder du af og til at tage på visit hos vores blå-gule naboer, er du sikkert udmærket klar over, at det er vigtigt at få sig en fika en gang imellem.

Dét fænomen kan altså sagtens importeres til Aarhus, hvis du spørger os – og da særligt i denne tid, hvor byen bugner med overdådige fastelavnsboller, der fungerer perfekt som tilbehør til en god kop kaffe.

Her på redaktionen har vi igen i år sat tænderne i mange forskellige varianter, men endnu ikke én der passer på beskrivelsen semla – før nu.

For hos DavidBreadHead i Ny Munkegade er de nu klar med svenskernes svar på en fastelavnsbolle, der bedst kan beskrives som en udhulet kardemommebolle med fyld af flødeskum m.m.

Den måtte vi selvfølgelig se nærmere på.

Overrasker med blodrødt indre

Ved første øjekast ligner semlaen lidt en klassisk briochebolle, som man kender fra byens burgerbarer – bare med noget helt, helt andet fyld i.

Jävligt bra!: Svensk fastelavnsbolle er landet hos populært Aarhus-bageri

Bollen viser sig da også at være både let og luftig, og det samme er flødeskummen, der løfter semlaens “låg” såvel som æstetiske udtryk.

Final touch med hindbærstøvet på toppen fuldender den enkle – men meget smukke – fastelavnsbolle.

Støvet gør dog ikke det store for smagsoplevelsen, der derimod domineres af kardemommebollen og dens blodrøde indre.

For inderst inde er der hverken marcipan eller mandelmasse at spore, som ellers er det typiske fyld i en semla.

Jävligt bra!: Svensk fastelavnsbolle er landet hos populært Aarhus-bageri

I hjertet af fastelavnsbollen gemmer der sig i stedet en potent marmelade af jordbær og rabarber, der giver fastelavnsbollen et sommerligt og yderst velsmagende twist.

Perfekt til en fika

Den smagfulde marmelade fungerer overraskende godt sammen med den letpiskede flødeskum og den luftige kardemommebolle, må vi bare sige.

Vores eneste kritikpunkter er, at de boller, vi smagte, var en anelse seje, og at prisen på 45 kroner stykket er i den høje ende.

Hvad: Svensk-inspireret fastelavnsbolle
Hvor: DavidBreadHead, Ny Munkegade 4B
Pris: 45 kroner stykket

Men udover det har vi altså kun gode ting at sige om den svenskinspirerede fastelavnsbolle.

DavidBreadHead’s nye semla er med andre ord super solid. Den smager simpelthen bare jävligt bra og er i vores øjne perfekt til en fika.

Så tag da et smut forbi Ny Munkegade 4B, næste gang du craver en kaffepause og lidt til den søde tand.

Del artikel

Andre læser også