Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fællesspisning og filmaftener: Bliv del af moderne boform i Aarhus

Af Freja Dumont

Plushusene i Lisbjerg kombinerer det bedste fra traditionelle bofællesskaber med det moderne menneskes behov for frihed og individuelle ønsker.

Her kan man både deltage i de mange fællesaktiviteter, bruge alle faciliteterne og trække sig tilbage i den private lejebolig, når man ønsker det.

De i alt 226 lejeboliger ligger I det bakkede landskab kun 200 meter fra skole og dagtilbud og 300 meter fra letbanestop med nem adgang til Aarhus midtby.

Fællesspisning og filmaftener: Bliv del af moderne boform i Aarhus

Her er lejligheder i etageejendomme på 3-4 etager med elevator samt 2-plans rækkehuse. Boligerne varierer i størrelse fra ca. 60 til 116 kvm og har 2-5 værelser for at imødekomme forskellige behov og ønsker.

Huslejen starter ved 7.800 kr. pr. md og alle boliger har enten egen terrasse eller altan, og dertil kommer adgang til ekstra fælles uderum på svalegange og/eller tagterrasser.

Mellem husene etableres grønne leverum med blandt andet borde-/bænkesæt, orangeri og nyttehaver. 

900 m2 fælleshus, orangeri, legeplads og vært

Centralt i bebyggelsen ligger det godt 900 m2 store fælleshus, som man som beboer har fri adgang til. Det er her, mange at fællesaktiviteterne foregår.

Her er spisesal til fællesspisning, produktionskøkken, lounge med byttebogsreol, brætspil, dagens avis og tekøkken med kaffe på kanden.

Der er også masser af aktiviteter for børnene med børnehule med bordfodbold, legekøkken, sækkestole, og spil, boldspilssal/multirum til f.eks. basket, holdtræning, foredrag og filmaften, fitnessrum, krea-rum, værksted med deleværktøj, tagterrasse og gæsteværelser til overnattende besøg.

Grundtanken er, at man måske kan nøjes med lidt færre kvadratmeter i boligen, fordi fælleshuset kan fungere som forlængelse af boligen.

Mellem husene er der gårdrum med orangeri, beplantning, legeplads og nyttehaver. Fællesskabet understøttes af en vært, som organiserer aktiviteter og supporterer beboerinitiativer.

Fællesspisning og filmaftener: Bliv del af moderne boform i Aarhus
Fælleshus med bl.a. fitnessrum

Jeg vil mærke ´landsbyen´vågne

Plushusene er tegnet med henblik på at skabe en beboersammensætning på tværs af alder og livssituationer, som kan hjælpe og berige hinanden i et trygt naboskab.

Dorte Askholm, som er bofællesskabsentusiast helt ind i hjertet og har kæmpe erfaring på området, har valgt at flytte i Plushusene i Lisbjerg. 

”Plushusene-konceptet rummer spændende nytænkning og også bæredygtige tiltag.

Her tilbydes nye former for fællesskaber, hvor man selv kan vælge til og fra. Fælleshuset er skønt og åbent for beboerne hver dag fra morgen til aften.

Fællesspisning og filmaftener: Bliv del af moderne boform i Aarhus
Foto: Dorte Askholm

Jeg vågner tidligt og forestiller mig at få en daglig rutine i at gå i fælleshuset om morgenen og mærke ”landsbyen” vågne. Måske lave en portion boller og have boller og kaffe klar, når naboerne kommer over for at læse avisen eller gå i fitness.

Det fedeste er, at hvis jeg ikke gider, så kan jeg bare lade være. Der er muligheder, og man kan selv vælge til.

Det er vigtigt, at man kan finde balancen mellem det private og det fælles, og i konceptet får man en masse forærende. Det virker helt rigtigt for mig i min livsfase”.

Kom til åbent hus

Du kan læse meget mere om det moderne bofællesskab på  plushusene.dk og booke plads til åbent hus.

Til åbent hus vil du få en fremvisning i fælleshuset og se udvalgte boliger. Du kan også kontakte Plushusene på tlf. 75602010/ info@plushusene.dk.

Del artikel

Andre læser også