Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks bedste frokostrestaurant: Wassim Hallals smørrebrød løber med sejren

Af Freja Dumont

Michelin-kokken Wassim Hallals frokostrestaurant Anx, der åbnede i august 2020, er blevet kåret til årets bedste frokostrestaurant af Den Danske Spiseguide.

Italienerne har pizza, svenskerne kødboller ­­– og vi danskere har smørrebrød.

Det er netop Anx’ nyfortolkning af smørrebrødet, som gjorde udfaldet, da restauranten løb med sejren som ’Årets Frokostrestaurant’ i et ellers stærkt felt med blandt andre ’Aamanns’ og ’Kanalen’ i København.

“Når et klassisk indre iklædes et moderne ydre, skabes fornyelse. Det danske smørrebrød anno 2021 længe leve,” sådan skriver Bent Christensen, madanmelder og  skaberen bag ’Den Danske Spiseguide’ om Anx.

Smørrebrød i superligaen

Anx ligger, som navnet antyder, i et anneks bag Restaurant Frederikshøj, som også er ejet af Wassim Hallal.

Vi besøgte tidligere på året den nye frokostrestaurant, da den lige var åbnet. Her prøvede vi blandt andet stedets take på den klassiske ret ’brændende kærlighed’ – på rugbrød vel at mærke.

Selvom det lyder en anelse utraditionelt, fungerede det rigtig godt med kartoffel og bacon og de sirligt satte kartoffelchips hele vejen rundt.

Danmarks bedste frokostrestaurant: Wassim Hallals smørrebrød løber med sejren

Himmelsk laksemad

Et af Wassim Hallals mange talenter er hans anretninger, som både kan være overdådige, kreative og farvestrålende – men også simple og elegante. 

Vi fik serveret en laksemad, som lignede det, den skulle; en laksemad. Tykke skiver af suveræn, koldrøget laks på en skive grillet brioche og sauce hollandaise og dild på toppen. Enkelt men himmelsk.

Priserne ligger fra lidt over 100 kroner op til 145 kroner per stykke smørrebrød. Anx byder desuden på et par fiskeretter samt et par forskellige tarteletter til 155 kroner stykket.

Læs også Støt lokalt: Få lækker takeaway hos flere af Aarhus’bedste til 99 kr. 

Danmarks bedste frokostrestaurant: Wassim Hallals smørrebrød løber med sejren

Wassim Hallal vinder flere kategorier

Wassim Hallal løb med flere priser i Den Danske Spiseguides 2020-kåringer. Frederikshøj fik nemlig prisen for Årets Dessert og Årets Caviar.

“Kirsebær – kirsebær – kirsebær, En sublim kreation!” udtaler madanmelder Bent Christensen i forbindelse med offentliggørelsen af Spiseguidens pris for Årets Dessert.

Køkkenet på Frederikshøj inspireres af naturen omkring sig og arbejder udelukkende med sæsonens bedste råvarer.

Derfor er de på nuværende tidspunkt ved at gentænke hele deres menu – men man kunne jo håbe på, at de beholder kirsebærdesserten på menuen, som eftersigende skulle få englene til at synge.

 

Del artikel

Andre læser også