ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kør grønt og billigt: Delebilskoncept fejrer fødselsdag med ekstra billig kørsel

Af Freja Dumont

Julen nærmer sig med hastige skridt. Og med julen kommer også fyldte poser fra juleindkøb, udflugter til hyggelige julemarkeder og familiebesøg over god mad.

Alle sammen situationer hvor det kunne være belejligt at have en bil.

Har du ikke det, kan du heldigvis benytte dig af det bæredygtige delebilskoncept GreenMobility, som i dag kan fejre 2 års fødselsdag i Aarhus.

GreenMobilitys 100 elbiler holder rundt omkring Aarhus’ gader til fri afbenyttelse, når du har brug for en bil. Elbilerne bookes og åbnes i GreenMobilitys app, og det gratis at tilmelde sig.

Lige nu kan du køre ekstra billigt. Med GreenMobilitys fødselsdagstilbud kan du nemlig køre fra kun 1,8 kr. i minuttet i stedet for standard minutprisen på 4 kr. i minuttet. Så kan du køre grønt og billigt i julen og langt ind i 2022.

GreenMobilitys fødselsdagstilbud gælder fra 22. november til og med 30. november.

2 år med delevenlige biler i Aarhus

For to år siden rullede de første delevenlige GreenMobility elbiler ud på gaderne i Aarhus.

Siden da har mere end 11.000 aarhusianere set god fornuft i at tage fra A til B i en af de mere end 100 tilgængelige el-delebiler, som holder rundt omkring på gaderne i Aarhus.

”På to år har GreenMobility forbedret servicen i Aarhus markant. Foruden el-delebiler tilbyder vi nu også el-varevogne og VIP-parkering i Billund og Aarhus Lufthavn til fordelagtige priser.

Med time- og døgnpakker kan man køre på længere udflugter og ferie, og man kan oplade på både E.ON og Clevers ladestandere i og uden for Aarhus.

Med andre ord er det blevet endnu smartere og nemmere for aarhusianerne at køre grønt,” siger Thomas Heltborg Juul, CEO i GreenMobility.

GreenMobilitys service er tilgængelig for alle med kørekort i Aahus som et mere miljøvenligt alternativ til andre transportmuligheder. Det lokale energiselskab NRGi er samarbejdspartner på konceptet i Aarhus.

Kør grønt og billigt: Delebilskoncept fejrer fødselsdag med ekstra billig kørsel

Skubber private biler ud af byen

Det er langtfra kun GreenMobilitys service, der har udviklet sig. Elbilernes tilgængelighed har også rykket til brugernes transportvaner.

I GreenMobilitys årlige brugerundersøgelse foretaget i de to år, hvor GreenMobility har været i Aarhus, ses et fald fra 43% til 34% i andelen af brugere, der har egen bil som deres primære transportform.

Samtidig er andelen af brugere, der benytter GreenMobility som deres primære transportform steget.

Men den største udvikling ses ved, at også flere og flere af de adspurgte brugere vælger cyklen og offentlig transport som deres primære transportform. Det er steget fra 40% til 49% på bare ét år

“Det er positivt at se, at GreenMobility ikke bare skubber biler ud af byen – vi skubber også mennesker over i cyklisme og offentlig transport.

En dobbelt gevinst for alle os, som ønsker mindst mulig støj, partikelforurening, parkeringsareal og trængsel i byen,” siger Thomas Heltborg Juul, CEO i GreenMobility.

GreenMobilitys elbiler kan åbnes og bookes gennem GreenMobilitys app og kan parkeres frit på offentlige p-pladser i Aarhus med mindst to timers parkering.

Del artikel

Andre læser også