Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I dag åbner nyt spisested i midtbyen: Legendariske lokaler er forvandlet til moderne madbar

Af Jonathan Sten Drivsholm
Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig står bag Gusto og Pizza Boys.
Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig står bag Gusto og Pizza Boys.

For nylig kunne Pizza Boys løfte sløret for en hemmelighed, og i dag sker det så: Det nye spisested .gusto åbner midt i Aarhus.

Klokken 16.00 byder Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig de første gæster indenfor på Borggade 10C.

På samme adresse drev italienske Marcello Passalia et af byens bedste pizzeriaer, indtil han i februar døde af kræft

For få uger siden fortalte de unge arvtagere fra Pizza Boys, at de vil videreføre stedets uformelle stemning, men i helt nye rammer, og det var ikke løgn.

Da MigogAarhus lagde vejen forbi dagen før åbningen, var de legendariske lokaler, der før var pyntet med AC Milan-trøjer, italienske flag og vine, nu erstattet af en nydelig moderne indretning med hvide vægge og et iøjnefaldende gulv.

Trøffel, burrata og friske figner

Det nye spisested .gusto, hvis navn betyder ‘smag’ på italiensk, byder på alverdens lækre sager.

I dag åbner nyt spisested i midtbyen: Legendariske lokaler er forvandlet til moderne madbar
Foto: .gusto

Noget af det første, der møder en, når man træder ind af døren, er et vinkøleskab fyldt med skønne naturvine fra vinbutikken Reduktivt, der nærmest er stedets nabo.

Er du mere til humle, kan du se frem til friskbryggede fadøl fra det danske mikrobryggeri To Øl.

Kender du allerede til Pizza Boys fra deres foodtruck på Aarhus Ø, skal du bestemt ikke forvente en gentagelse.

Menuen er nemlig spækket med nyheder fra drengene, og du kan blandt andet se frem til at sætte tænderne i surdejspizzaer med så tillokkende navne som Crudo, Nduja og Truffle.

I dag åbner nyt spisested i midtbyen: Legendariske lokaler er forvandlet til moderne madbar
Foto: .gusto

Derudover byder Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig som noget helt nyt på snacks og antipasti med bl.a. burrata, charcuteri og stracciatella.

For det ikke skal være løgn, er der også kommet 2 spændende desserter på menuen, der indeholder ingredienser som friske figner, mint og espresso.

Forfriskende og gennemført indspark

Tilbage til lokalerne, der har taget et skarpt sving til højre rent udseendesmæssigt, siden Pizza Boys overtog stedet.

Der er virkelig smæk på farverne hos .gusto, så spisestedet fremstår nu som et forfriskende og gennemført indspark til den aarhusianske madscene.

I dag åbner nyt spisested i midtbyen: Legendariske lokaler er forvandlet til moderne madbar
Foto: MigogAarhus

Bænkene udenfor er lyserøde, og det første, man ser i restauranten, er det nye gulv, som er malet i koboltblå – samme farver som indgår i .gustos logo.

Fra lofterne hænger industrielle, kobberfarvede lamper og bordene indenfor er beklædt med blanke, hvide klinker, som går igen hos skillevæggen ind mod pizzaovnen, som selvfølgelig er bevaret.

Bortset fra gulvet har Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig selv stået for at renovere hele molevitten, og det har de gjort imponerende godt, må man bare sige.

I dag åbner nyt spisested i midtbyen: Legendariske lokaler er forvandlet til moderne madbar
Foto: MigogAarhus

De to unge iværksættere glæder sig til at slå dørene op i dag kl. 16.00, og det står allerede klart, at alle borde er besatte både fredag og løbet – bordene var i øvrigt revet væk begge dage en time efter, der blev åbnet for at bestille bord.

Men, men, men .gusto holder åbent til kl. 2 i weekenden, så der er rig mulighed for at svinge forbi til en øl eller et glas vin senere på aftenen.

Ellers er det bare om at gribe chancen alle dage fremover (undtagen mandage), hvor midtbyens nye spisested har åbent fra kl. 16.00.

Du kan læse mere og følge .gusto her

Hvad: .gusto åbner
Hvor: Borggade 10C
Hvornår: Fredag d. 1. april kl. 16

Del artikel

Andre læser også