Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gys, gru og genfærd: Kom til (u)hyggelig Halloween i Tivoli Friheden

Af Freja Dumont
Foto: Tivoli Friheden
Foto: Tivoli Friheden

Intet er, som det plejer at være i Tivoli Friheden til Halloween.

I vil møde grufulde skikkelser og væsner, når statister sendes rundt i den aarhusianske forlystelsespark, og parken vil blive forvandlet til et sandt paradis for hekse, spøgelser og uhyggelige zombier.

For 14. år i træk byder Tivoli Friheden den 9. – 24. oktober velkommen til Halloween med vaskeægte uhygge for hele familien.

Gys, gru og genfærd: Kom til (u)hyggelig Halloween i Tivoli Friheden
Foto: Tivoli Friheden

Om dagen kan man opleve de mange smukke udstillinger, skræmmende gode smagsoplevelser og desuden familievenlige arrangementer som Den store Halmballe- labyrint – bygget af 42 kæmpe halmballer.

Når mørket falder på, transformeres efterårshyggen imidlertid til gru og skrækindjagende genfærd med Horror Escape Rooms og et specialdesignet haunted house, der sender kuldegys ned ad ryggen. 

Få et overblik over alle Halloween-aktivitererne i Tivoli Friheden lige her.

Gys, gru og genfærd: Kom til (u)hyggelig Halloween i Tivoli Friheden
Foto: Tivoli Friheden

1.500 kvadratmeters rædselsunivers

For de modige, der ikke kan få nok af kuldegysene, kan en tur gennem Delusions- FABRIKKEN eller Cirkus DYSTOPIA give de sidste kryb.

Som Danmarks største horrorforlystelse kan man i Cirkus DYSTOPIAs 1.500 kvadratmeters rendyrket rædselsunivers komme med på en mørk rejse bag et blodigt forhæng, hvor hele 25 forskrækkende skuespillere og internationale cirkusartister fra Dark Thrills Entertainment optræder med cirkusnumre, der får hårene til at rejse sig.

Læs mere her.

Pjerrot spøger – og mysterier skal løses

Voksne gæster vil ligeledes kunne udfordre skæbnen og løse mysterier i parkens fem forskellige Horror Escape Rooms, hvor Pjerrot hjemsøger og skaber rædsel!

Skær dit eget græskar

Når Friheden åbner for græskar-udskæring til Halloween i Friheden, kan du glæde dig til (u)hygge for børn og barnlige sjæle. Her får du mulighed for at lave dit eget (u)hyggelige græskar, som kan pynte fint i Friheden.

Synes du, at dit græskar er så smukt, at det skal pynte hjemme, kan du betale 20 kr. og så får du lov til at tage det med hjem.

Tidspunkt: 11.30 – 19.30 (9. – 10. okt), 15.30 – 19.30 (11. – 15. okt), 11.30 – 19.30 (16. – 24. okt).
Pris: 20 kr. (hvis du ønsker det med hjem)
Hvor: Hermans

Lav din egen ‘De dødes dag’-maske

Inspireret af den Mexicanske Halloween – også kaldet De Dødes Dag – kan du i Hermans Foyer lave din helt egen Halloween maske. Du får udleveret en hvid maske, som du kan klippe til og udsmykke lige præcis, som du ønsker det med posca tusser, farverige blomster, glimmer og fine bånd.

Tidspunkt: 13.00 – 15.30 (9. – 10. okt), 15.00 -18.00 (11. – 15. okt), 13..00 – 15.30 (16. – 24. okt).
Pris: 25 kr.
Hvor: Hermans

Gyselige godter

Giv dit Halloween-slik et skræmmende udtryk med disse lækre chokoladeovertrukne skumfidus-pinde. De kan dekoreres som alt fra spøgelser, mumier eller monstre.

Lige til at spise, riste over bålet – eller tage med hjem i en pose.

Tidspunkt: 16.00 – 18.30 (9. – 24. okt)
Pris: Gratis
Hvor: Orangeriet

Lanterne workshop

Kom forbi den (u)hyggelige foyer i Hermans og lav din egen lanterne, som du kan bruge til aftens lanternevandring. Tivoli Friheden er beliggende i den fine Havreballe Skov, som til Halloween forvandles til et stemningsfuldt område, hvor uhyggelige historier finder sted i lanternernes lysende skær.

Tidspunkt: 15.30 – 18.00 (12. og 14. okt), 16.00 -18.30 (16.. – 24. okt)
Pris: 20 kr.
Hvor: Hermans

Lanternevandring

Vi mødes foran Friluftsscenen og tager derfra på opdagelse i den uhyggelige park i lanternernes
skær. Husk det varme tøj, for du kan godt forvente et lille kuldegys. Det bliver skræmmende hyggeligt!

Tidspunkt: 19.00 – 19.30 (12., 14.., 16., 17., 18., 19., 20.,21., 22., 23. og 24. okt)
Pris: Gratis
Hvor: Foran Friluftsscenen

Ramasjang Mysteriet

Der sker altid mystiske ting i Ramasjang. Heldigvis har mesterdetektiven Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han løser dagens mysterium med hjælp fra superseje børn.

Tidspunkt: 14.00 – 14.30 (16. – 24. okt)
Pris: Gratis
Hvor: Scenen

Delusions-fabrikken

Efter kl. 18.00 transformeres Illusionsfabrikken til Delusions-fabrikken – tør du bevæge dig ind? Horror-eksperterne Dystopia Entertainment står bag konceptet, som byder på skræmmende skuespillere, samt special-designet lyd, lys og effekter, for at give en intens horror-oplevelse ud over det sædvanlige i en af Tivoli Frihedens elskede klassiske forlystelser.

Tidspunkt: 18.00 – 21.00 (16. – 24. okt)
Pris: 20 kr
Hvor: Illusionsfabrikken

Nattens Tivoli

Glæd jer til et (u)hyggeligt stykke, når Teaterhuset Filuren, traditionen tro, spiller ‘Nattens Tivoli’ til Halloween i Friheden. Nattens Tivoli består af 25 syngende og dansende unge spillere fra Teaterhuset Filurens SGK, som inden hver forestilling går optog gennem græskar og spindelvæv i det (u)hyggelige Tivoli Friheden.

Tidspunkt: 15.30 og 18.00 (18. – 24. okt). Søndag den 24. okt er der dog kun forestilling kl. 15.30.
Pris: Gratis
Hvor: Hermans

Sprængfarligt show

Glæd jer til en SPRÆNGfarlig Halloween, når en gruppe fysik- og nanostuderende indtager scenen med et spændende fysikshow.

Husk skiftebukser hvis du nemt bliver skræmt af eksplosioner, brændende græskarhoveder og mystisk røg. Det er slut med at tro, at fysik er kedeligt, for det her bliver alt andet end det!

Tidspunkt: 12.00 (16. – 24. okt)
Pris: Gratis
Hvor: Scenen

Skræmmende gode smagsoplevelser

Når I besøger Tivoli Friheden under Halloween, er det eneste, I ikke skal være bange for, at I ikke kan få stillet jeres sult og tørst.

I parken findes masser af madboder, restauranter og caféer med et stort udvalg af forskellig mad og søde forfriskninger.

På Restaurant Terrassen kan I blandt andet se frem til smagen af efterår, når restauranten tryller fem smagfulde anretninger frem, som I kan nyde i (u)hyggeligt smukke og historiske rammer.

Tør I at besøge Tivoli Friheden under Halloween og få nogle uhyggeligt gode oplevelser?

Køb billetter her og vær med, når den uhyggelige højtid bliver fejret.

Hvad: Halloween i Tivoli Friheden
Hvornår: Fra den 9. – 24. oktober holder parken åbent alle dage indtil kl. 21.00.