ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Saftig kebab og grillet grønt: Ny döner er hele ventetiden værd

Af Jonathan Sten Drivsholm

For ganske nylig blev det endelig muligt at købe den voldsomt populære spise Berlin-döner på Aarhus Ø.

Og dönerbaren ved Bassin 7 har allerede været en kæmpe succes ifølge indehaver Metin Usta, så vi besluttede os selvfølgelig for at lægge vejen forbi.

Da vi ankommer på en hverdag lidt over middag, er køen lang foran baren, der indtil for nylig hed Metins Grill, men som nu er prydet af Tysklands nationalfarver i den nye udsmykning, hvor det tyske ord “lecker” går igen.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om byens nye döner nu også er så lækker?

Saftig kebab og grillet grønt: Ny döner er hele ventetiden værd

Da vi kommer gennem køen og bestiller to klassiske dönere med det hele, stryger forventningerne i top, for det vi kort efter får mellem hænderne både dufter og ser yderst indbydende ud.

Heldigvis har morgenmaden for længst bundfældet sig hos os begge, for der er tale om virkelig store, ristede tyrkiske brød fyldt med spændende indhold.

Saftig kebab og grillet grønt: Ny döner er hele ventetiden værd

Det sprøde brød, som er importeret fra en bager i Tyskland, er smurt med scharfe og knoblauch soße – også kendt som chilli- og hvidløgsdressing.

Ovenpå ligger store skiver kebab, der netop er blevet skåret af det roterende spyd bag baren, og blander sig med rødkål, hvidkål, løg, tomat, agurk og grillede grøntsager i form af bl.a. peber og aubergine.

Øverst finder man lidt feta og dönerbarens egen safransauce, der har krævet adskillige mislykkede forsøg at finde frem til den helt rette opskrift.

Kødet er ligesom brødet fra Tyskland og faktisk fra samme leverandør, som leverer til Berlins måske mest ikoniske dönerbar Mustafas Gemüsekebap.

Det kan smages.

Saftig kebab og grillet grønt: Ny döner er hele ventetiden værd

Kebaben er saftig, krydret og smækfyldt med smag. Den spiller utroligt godt sammen med de friske ingredienser og de forskellige dressinger, hvor særligt den gule med safran træder i karakter.

De grillede grøntsager, som også er tilført med Mustafas Gemüsekebap som inspirationskilde, er prikken over i’et i en döner, der efter vores mening spiller på alle parametre.

Nok kan være ventetiden være lang, men har du tiden til det, bør du virkelig unde dig selv at give döneren et skud.

Den lækre Berlin-döner på Aarhus Ø koster 69 kroner, og du finder den på Irma Pedersens Gade 2C ved Bassin 7.

Du kan læse mere her på dönerbarens Facebook-side.

Del artikel