Påskefrokost i Aarhus: Her er 5 steder med lækre påskemenuer


Påsken er lige om hjørnet, og tiden er kommet til at arrangere årets påskefrokost.
Uanset om du foretrækker at nyde den ude i byen eller tage den med hjem, så er der mange gode muligheder i Aarhus.
Vi guider her til 5 gode menuer, der byder på alt, hvad påske-hjertet begærer.
Og måske også en lille “kylling” på siden.
God påske og bon appétit!

DiningSix
Påsken byder gerne på en lille miniferie, der giver tid til at samles med venner og familie.
Hos DiningSix laver de hvert år en skøn påskefrokostmenu ud af huset, der gør påsken lidt nemmere for dig.
Menuen fås både i en kold og varm udgave. Ved den kolde menu får du mulighed for selv at sætte det sidste touch på madlavningen.
Med DiningSix’ udførlige step-by-step guide er maden klar på bare 20 minutter.
Vælger du den varme menu har de gjort alt arbejdet for dig, og du skal blot sætte maden på bordet og ellers hygge dig med dine gæster.
Det kolde:
- Marinerede sild m. allehånde og nelliker pyntet m. syrlige syltede rødløg & ærteskud
- Kogte æg m. store grønlandske rejer & cremet dildcreme tilsmagt citron & grov sennep
- Stegte rødspættefileter m. hjemmelavet remoulade & frisk citron
- Friskbagt chia rugbrød fra Lagkagehuset
- Dansk smør i portion
Det varme:
- Langtidsstegt okseroast saftig & mør m. hvidløgs/persille pesto
- Cremet flødekartofler bagt m. timian & knust sort peber
- Bagt rødbede let karamelliseret m. solbær & frisk citrontimian
- Rustik grønkålssalat m. cremet feta & søde soltørret tranebær
Hvis du skal bestille mad til lørdag eller søndag skal DiningSix modtage din ordre inden onsdag kl 12.00
Alle andre dage kan maden bestilles 72 timer inden du ønsker afhentning eller levering.
Bestil påskemenuen fra DiningSix her
Pris: Fra 230 kroner pr. kuvert

Skovmøllen
Højtiderne er altid noget helt specielt på Skovmøllen i Moesgaard Skov. I Skovmøllens Pejsestue bliver din påskefrokost en helt særlig begivenhed.
I den smukke pejsestue vil du og dine gæster blive forkælet med et overdådigt tag-selv-bord og drikkevarer ad libitum.
Serveres som buffetbord i Pejsestuen
- 1 slags sild – tilbehør – smilende æg
- Rimmet lyssej – urteemulsion
- Smørstegt fladfisk – remoulade – brændt citron
- Kalverilette – kapers – urter – sprødt rugbrød
- Confiterede lår af kylling – forårssauté
- Spæde salater – bagte skalotteløg – havgus – syltegrønt
- Danske Porto Bello – portvin – rabarber – kålrabi
- 2 slags brød fra eget bageri – Møllens Køkken
Det søde
- Limekage – brændt marengs –
- Små “æg” af hvid chokoladeganache
Drikkevarer
- Øl fra Aarhus bryghus og alkoholfrie øl fra Thisted bryghus. Sodavand fra Thy.
- Vand med og uden brus. Kaffe og the også inkluderet.
- Snaps kan tilkøbes
Husk at sikre dine billetter i god tid for at være sikker på en plads ved bordet. Billetter kan købes til dagene 17. – 21 april 2025
Hvor: Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg
Pris: 495 kroner pr. voksen gæst

Restaurant Havnær
Restaurant Havnær på Aarhus Ø inviterer indenfor til ‘Påske i vandkanten’ til frokost med både velkendte og nye påskeretter, mens du nyder den smukke udsigt udover Aarhusbugten og Riis Skov.
For kun 250 kr. pr. person får I hele 10 spændende små serveringer, som er både kolde, lune og varme – og det hele serveres i et afslappende tempo ved jeres bord i et godt mix af portionsretter og deleretter.
Frokost-menuen består af:
- Hjemmelavet sild med æg og karse i variation
- Grillet fisk fra vesterhavet med kålsymfoni
- Fisketerrin med hjemmesylt og sprødt
- Rimmet fisk med kærnemælk, blåmusling, løg og urter
- Dampet fisk med påske inspirerer sauce
- Lun fiskefrikadelle med syrlig salat
- Indbagt fisk med pure på rødder og thise ost
- Okse i hjemmelavet filodej
- Frilandslam fra vestylland med kartofler og grønt i fløde
- Hønsesalat med asparges
Der plejer være rift om pladserne, så det anbefales at være tidligt ude. Påskefrokostmenuen serveres følgende dage til frokost: Torsdag 17/4, fredag 18/4, lørdag 19/4, søndag 20/4 og mandag 21/4.
Havnær byder også på aftenmenuer med 3 retter samt 4 snacks for 300 kr. per person.
Aftenmenuen består af:
4 snacks
Forret:
Jomfruhummer og kuller
Luftig smør og grillet kål
Hovedret:
Kalvecuvette
Nye løg og ramsløg
Kartoffelkage og trøffel
Dessert:
Rabarber
Variation af rabarber og vanilje
Aftenmenuen serveres på følgende dage: Tirsdag den 15. apil, onsdag den 16. april, torsdag den 17. april, fredag den 18. april og lørdag den 19. april.
Hvor: Dagmar Petersens Gade 119, 8000 Aarhus C
Pris: 250 kr. pr. person for påskefrokost-menu og 300 kr. pr. person for aftenmenuen.

Mefisto
Der er dømt ægte påskehygge hos Mefisto i Latinerkvarteret – her kan du nemlig både nyde en påskefrokost på stedet eller få den med hjem til påskebordet derhjemme.
Du kan forvente alt det, du drømmer om til en god påskefrokost – sild, håndpillede rejer, sprød rødspætte, tarteletter, lammefrikadeller og en sød afslutning med rabarbertrifli.
Alt sammen lavet fra bunden – klar til at nyde i hyggelige omgivelser.
Du kan besøge Mefisto og få Det Store Påskebord fra fredag den 11. april til og med mandag den 21. april.
Book bord eller bestil takeaway fra Mefisto lige her.
Det Store Påskebord
10 lækkerier i 4 serveringer
- Thysild marineret med rørt karrysalat æbler og peberrod
- Håndpillede rejer med dildmayonnaise og citron
- Ådal-ørred, letrøget, i tynde skiver. Hertil røræg og purløg
- Hvide slikasparges i vinaigrette med urter og milde capers
- Rødspættefileter, dybstegte. Hertil klassisk håndlavet remoulade
- Dansk landskinke med klassisk kartoffelsalat
- Mefistos rullepølse med persille. Hertil sky og karse
- Tarteletter med fyld af hanebryst i frikasse
- Lammefrikadeller med cremet stuvet spinat og rødbeder
- Rabarbertriffli lagt med creme, vanilje og crunch
398 kr.
Fem påskelækkerier i tre serveringer
- Håndpillede rejer med dildmayonnaise og citron
- Hvide slikasparges i vinaigrette med urter og milde capers
- Rødspættefileter, dybstegte. Hertil klassisk håndlavet remoulade
- Tarteletter med fyld af hanebryst i frikasse
- Rabarbertriffli lagt med creme, vanilje og crunch
348 kr.
Takeaway-menu:
- Thysild marineret med rørt karrysalat æbler og peberrod
- Håndpillede rejer med dildmayonnaise og citron
- Ådal-ørred, letrøget, i tynde skiver. Hertil røræg og purløg
- Hvide slikasparges i vinaigrette med urter og milde capers
- Rødspættefileter, dybstegte. Hertil klassisk håndlavet remoulade
- Dansk landskinke med klassisk kartoffelsalat
- Mefistos rullepølse med persille. Hertil sky og karse
- Tarteletter med fyld af hanebryst i frikasse
- Lammefrikadeller med cremet stuvet spinat og rødbeder
- Rabarbertriffli lagt med creme, vanilje og crunch
- Påskebordet ledsages af rugbrød, hvedebrød og godt smør
398 kr.
Hvor: Volden 20, 8000 Aarhus C
Pris: 10 retter: 398 kr., 5 retter: 348 kr.

Restaurant Kalas
Hos Kalas på Jægergårdsgade elsker de alt det, der samler folk omkring bordet – og påsken er ingen undtagelse.
Den moderne danske restaurant inviterer til en 4-retters påskefrokost, hvor de hylder det danske frokostbord – med deres egen lille Kalas-signatur.
Du kan booke bord lige her.
Menuen:
- Rejer & friteret æg med citronmayo
- Rødspættefilet med grov remulade & citron
- Mørbrød a la creme med bløde løg, bacon & surt
- Æblegrød med makroner, nøddekrokant & flødeskum
Hvor: Jægergårdsgade 77, 8000 Aarhus C
Pris: 309 kr.