Påskefrokost i Aarhus: 8 gode steder med lækre påskemenuer


Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – stederne på listen har betalt for at få deres bookinginformationer med i artiklen.
Påsken er lige om hjørnet, og tiden er kommet til at arrangere årets påskefrokost.
Uanset om du foretrækker at nyde den ude i byen eller tage den med hjem, så er der mange gode muligheder i Aarhus.
Vi guider her til de 8 bedste påskemenuer, der byder på alt fra lammeculotte og -medister til fiskefilet, karrysalat og sild. Og måske en lille “kylling” på siden.
God påske og god appetit!
-
Foto: DiningSix
DiningSix
Til dig, der gerne vil nyde en lækker påskefrokost med dem, du holder af uden det store besvær, vil vi anbefale den forårsfriske påskemenu fra DiningSix.
Her er alt forarbejdet gjort, så du blot skal bruge 20 minutter på at tilberede og anrette de mange lækre påskeretter, der egner sig til både store og små.
Påskemenuen fra DiningSix kan bestilles i hele april måned og koster bare 195,- pr. person. Er tiden knap kan du endda få leveret hele menuen direkte hjem til dig selv.
Menuen består af:
Det kolde
- Marinerede sild m. hjemmelavet karrysalat & syltede rødløg
- Æg & rejer m. urtecreme og dild
- Rugbrød m. smør
Det varme
- Rødspættefilet m. hjemmerørt remoulade & citron
- Klassiske tarteletter m. høns i asparges
- Frikadeller & hjemmelavet rødkål m. varme krydderier
- Lun leverpostej m. ristede svampe & sprød bacon
- Rugbrød m. smør
Dessert
- Drømmekage m vaniljecreme & crumble
Hvor: Hjemme hos dig
Hvornår: Kan bestilles fra 1. april til 30. april
Hvordan: Bestil her.
Pris: 195 kr. per person
-
Foto: Restaurant Mellemrum Restaurant MellemRum
Tag ud og spis påsken ind på Restaurant Mellemrum, som disker op med med den lækreste 5-retters påskemenu – og endda til en virkelig god pris!
I kan bl.a. se frem til at blive forkælet med helstegt lammeculotte og et påskeæg med hvid chokoladecreme. Mums!
Menuen består af:
- Rødbede gravad laks med bittersalater, mormor dressing & peberrods creme.
- Pocheret æg med asparges veloute & citruskaviar
- Krogmodnet okse fra “Rydalsgaard” som carpaccio med svampe remoulade, syltede drueagurker & sprøde jordskokker
- Helstegt lammeculotte med nye løg, grillede gulerødder og dampede grønne asparges.
- MellemRums påskeæg med hvid chokoladecreme, eksotiske frugter samt varm karamel
Hvor: Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C
Hvornår: Fra torsdag den 14. april t.o.m. søndag den 17. april
Hvordan: Bestil bord her.
Pris: 400 kr. per person

Restaurant Komfur
Der findes mange måder at fejre påsken på. Nogle skriver gækkebreve, andre maler påskeæg, mens nogle tredje tager ud og spiser en komplet påskemiddag.
Hører du til den sidste gruppe, skal du lægge vejen forbi hyggelige Komfur på Guldsmedgade. Her kan du nemlig få en 5-retters påskemenu til kun 350 kroner!
Menuen består af:
- Tuntatar rørt med cognac & urter med dildmayo og jordskokkechips
- Røget kartoffel med peberfrugtsmayo, concassé og hasselnød
- Rødvinsbraiseret lammeculotte med løg i variation, grillet portobello, sauce af braiserlage
- Røget brie med syltede & friske æbler og hjemmelavet knækbrød med kompot
- Sticky toffee pudding med karamelsauce, bær og tuille
Hvor: Guldsmedgade 38, 8000 Aarhus C
Hvornår: Fra torsdag den 14. april t.o.m. mandag den 18. april
Hvordan: Bestil bord lige her.
Pris: 350 kr. per person

Madklubben
Madklubben har sørget for en cateringmenu fuld af klassikere lige fra sprøde tarteletter og paneret fiskefilet til cremet kyllingesalat og speciallavet lammemedister
Kokkene har sammensat en delevenligt anrettet påskemenu med minimal forberedelsestid, så du kan nyde tiden med dine gæster.
Menuen består af:
Det kolde
- Surdejsbrød og rugbrød
- Karrysild med æbler, æg, syltede perleløg og kapers
- Varmrøget laksesalat med græsk yoghurt, dild og urtesyltet selleri
- Håndpillede rejer med krydderurter, revet citron og citronmayonnaise
Det lune
- Kalvefrikadelle med syltet agurk og dijonnaise
- Tartelet med unghane i velouté med grønne asparges og forårsløg
- Lammemedister med ramsløgsraita’
Dessert
- Rabarbertærte med citroncreme og crumble af bagt hvid chokolade med lakrids
Hvor: Madklubben Aarhus, Hack Kampmanns Pl. 1-3, 8000 Aarhus C
Hvornår: Kan afhentes fra onsdag 13. til lørdag den 16. april
Hvordan: Bestil menuen lige her.
Pris: 275 kr. per person – minimum 4 personer

Spiselauget
Spiselauget inviterer også til påskefrokost i deres hyggelige lokaler på Godsbanen. Her er der både snacks, kolde samt varme retter og dessert på menuen.
Alle retterne bliver serveret som delemad på bordene.
Menuen består af:
Snacks
- Papadum med tonkatsu
- Kammusling med porrecreme
- Blinis med stenbidderrogn
- Christiansøpigens sild med gammelknas og ristet solsikke
- Smilende æg med håndpillede rejer og citronmayo
- Koldrøget laks med rygeostecreme og sprødt
Det varme
- Rosastegt kalveculotte med saltbagt selleri og sauce
- “Lun salat” med kartofler, ramsløg og forårsgrønt
- Klassisk Pommes Anna
- Lune asparges med havgus og ramsløg
- Rabarber trifli med creme og makroner
Hvor: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
Hvornår: Fra torsdag den 14. t.o.m mandag den 18. april kl. 10-14
Hvordan: Book bord her.
Pris: 325 kr. per person
Smageriet
Med Smageriet får du menuen færdigtilberedt og leveret lige til døren – det eneste du skal sørge for er at nyde dagen i godt selskab med dine påskegæster.
Smageriet har sammensat en forårsfrisk påskemenu med både klassiske retter og nye påfund med et twist.
Du kan se frem til en veltillavet påskemenu, som spirer af forår, skønne råvarer og hygge stemning.
Menuen består bl.a. af:
- Kryddersild fra christiansø med rødløg, kapers og dild
- Lammemørbrad med rabarber, kål og kørvel
- Krebsehaler og rejer med hummermayo, krydderurter og puffede ris
- Æg pyntet med rejer, mayonnaise, dild og citronperle
- Cheesecake med crumble og syrlig havtorn
Hvor: Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Leveres fra den 25. marts t.o.m. den 12. juni
Hvordan: Se menuerne og bestil lige her
Pris: Priser fra 170 kr. pr. kuvert (ekskl. levering)

NorR Restaurant
Hos NorR Restaurant på Marselisborg Lystbådehavn, disker de i påskedagene op med en skøn påskefrokost med udsigt over havnen.
Inspirationsgrundlaget hos NorR er den nordiske madkultur, kombineret med det danske islæt, og stedet anvender de bedste råvarer fra Skandinavien og fokuserer på enkelte tilberedninger og det minimalistiske udtryk.
Menuen består af:
Det kolde
- Christiansø Pigens Sild m/karrysalat og dild
- Hø røget laks m/rygeost og kartoffelvaffel
- Fiskefilet m/citron og remoulade
Det varme
- Skagen Skinke m/purløgsmayonnaise & syltede grønne tomater
- Lammefrikasse m/asparges og purløg
Dessert
- Gammeldaws æblekage m/cognac, makroner og flødeskum
Hvor: Marselisborg Havnevej 46D
Hvornår: Fra fredag den 8. april t.o.m. søndag den 18. april
Hvordan: Se menuerne og book bord lige her
Pris: 289 kroner per person

Restaurant Havnær
Havnær inviterer indenfor til en lækker påskefrokost-tasting med velkendte og nye påskeretter.
Restauranten på Aarhus Ø byder disse dage på hele ti spændende små serveringer både kolde, lune og varme – det hele serveres i afslappende tempo ved jeres bord i et godt mix af portionsretter og deleretter.
Menuen består af:
- Moderne udgave af ”Skidne æg” med fisk
- Hjemmemarineret og stegte sild
- Ceviche med urter og kål
- Rimmet laks med kærnemælk og urter
- Fisketerrin med rejer
- Lun suppe med grønt og fisk
- Indbagt fisk med tilbehør
- Dampet asparges med cremet sauce og sprød skinke
- Lam med stuvede rødder
- Selleri og hønsesalat
Her udover byder Havnær også på en 5-retters påskemenu bestående af:
1. ret
- Stenbiderrogn
- Kammusling og agurk
2. ret
- Asparges
- Helleflynder og smøremulsion
3. ret
- Skærising
- Vesterhavost og karry
4. ret
- Okse
- Løg og spidskål
5. ret
- Rabarber
- Variation af rabarber og hvid chokolade
Hvor: Dagmar Petersens Gade 119, 8000 Aarhus C
Hvornår: Fra torsdag den 14. april t.o.m. mandag den 18. april kan man få tastingmenu til frokost. Fra den 12. april t.o.m. den 17. april kan man få 5-retters påskemenu til aften.
Hvordan: Se menuerne og bestil bord lige her
Pris: 225 kr. per person for tasting-menu og 450 for 5-retters menu