Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tester vild metode: Sådan kan du få leveret pakker i fremtiden

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

I USA er de altid på forkant med teknologi, og idéen om at levere pakker, post og mad med droner har længe været undervejs.

Amazon Prime har allerede meldt ud, at de vil igangsætte deres dronelevering i Californien, og Walmart vil gøre det samme i flere stater.

Helt så langt er vi endnu ikke i Danmark, men vi står heller ikke stille på teknologi-fronten.

PostNord har i denne uge meddelt, at de gennemført en test af pakkelevering med drone for første gang i dansk luftrum.

Testen begyndte ved PostNords terminal i Køge og sluttede ved en privat bolig i Slagelse. Formålet med det udførte droneforsøg er at blive klogere på ny teknologi.

Tester vild metode: Sådan kan du få leveret pakker i fremtiden
Foto: Postnord

Kigger ind i fremtidens pakkelevering

I en pressemeddelelse skriver PostNord om forsøget:

“Vi var blandt de første i verden til at satse på et netværk af selvbetjente pakkebokse, som i dag er blevet en stor succes hos danskerne, ligesom vi stadig tester selvkørende pakkebiler og pakkebokse. 

Med test af droner tager vi endnu et kig ind i fremtidens pakkelevering for at blive klogere på, hvilke muligheder der på sigt kan sikre en nem, effektiv og bæredygtig nethandel for alle,” siger Stine Sander, Vice President Parcels hos PostNord Danmark.

Dronen, som PostNord har gennemført sin første test med, kan fragte mindre pakker og flyve ca. 100 km/t., mens større droner, der kan transportere flere hundrede kilo, er lige rundt om hjørnet. 

Hvornår du som almindelig forbruger kan benytte dig af den flyvende leveringsmetode, er dog meget uvist.

“At afsøge mulighederne for dronelevering er spændende, men der er fortsat en del forhindringer på området, der begrænser brugen af teknologien i dag. 

Men hvem ved, hvordan det ser ud i fremtiden? Vi finder i hvert fald aldrig ud af det, hvis vi ikke gør os erfaringer med ny teknologi,” siger Stine Sander og understreger, at der er i første omgang tale om et forsøg, da det i praksis hverken teknologisk eller lovgivningsmæssigt kan lade sig gøre at udføre pakkeleveringer fra luften i stor skala endnu.

Del artikel

Andre læser også