Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genialt initiativ: Sejl gratis med GoBoat i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: GoBoat
Foto: GoBoat

For første gang i Aarhus kan man nu både samle affald til lands og til vands i forbindelse med Affaldsindsamlingen 2023.

GoBoat og Letbanen er nemlig gået sammen om en indsamling, der bl.a. betyder, at du kan sejle kvit og frit i de blå både, når du samler affald fra 22. marts.

Det skriver GoBoat i en pressemeddelelse.

Det er fra onsdag til fredag i næste uge, du kan sejle gratis med GoBoat, så længe du aktivt deltager i Affaldsindsamlingen og samler skrald på din sejltur.

Lørdag og søndag skal du igen betale for sejlturen, men her donerer GoBoat pengene til Danmarks Naturfredningsforening.

“Samarbejdet med Letbanen er oplagt, så vi rundt omkring i Aarhus og omegn kan få samlet affald både på land og vand.

For masser af skrald fra land blæser ned i vandet. En kæmpe tak til vores partnere og de mange, der vil samle affald ind i Aarhus i uge 12 – og forhåbentligt hygger sig samtidig,” lyder det fra CEO i GoBoat, Anders Ekelund Mørck.

Hvis du vil deltage i Affaldsindsamlingen på vandet, er det en god idé at booke en GoBoat på forhånd her.

Slut af på vandet

Affaldsindsamlingen foregår som nævnt også til lands ved udvalgte Letbanestationer. På både Skolebakken og Østbanetorvet i Aarhus vil der derfor være bemanding i uge 12, og her kan du hente en gratis affaldspose.

“Vi fragter mange passagerer rundt i byen hver eneste dag, og derfor vil vi gerne være med til at sætte fokus på vigtigheden af, at vi alle bidrager til at holde byen og naturen ren for affald.

Især området i midtbyen, hvor vi har stationer, og der er mange mennesker, er der meget affald, der blæser ned i sporet. Vi er utrolig glade for samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening og GoBoat, hvor vi er fælles om at bidrage til en lidt grønnere by, og hvor vi får mulighed for at bidrage lokalt,” fortæller projektchef ved Aarhus Letbane, Maja Bech.

Deltagere i Affaldsindsamlingen kan med fordel tage med Letbanen rundt i Aarhus og samle affald nær stationerne for til sidst at ende hos GoBoat på Pier 2.

Genialt initiativ: Sejl gratis med GoBoat i Aarhus
Foto: GoBoat

Her kan man afslutte sin affaldsindsamling med en tur på vandet. Hos GoBoat låner man et fiskenet, så det er lettere at samle affaldet op, og det er her det samlede affald fra land og vand skal afleveres.

Befri Aarhus for affald

Når man har indsamlet affaldet, opfordrer Danmarks Naturfredningsforening til, at man registrerer det. Affaldsposerne har en QR-kode, hvor man ender på en registreringsformular.

Her bliver man bedt om at registrere antal kilo, engangskopper, dåser og øvrigt engangsemballage ud fra bedste evne.

Alle, der registrerer deres affald, er med i lodtrækningen om en række lækre præmier fra alle partnerne bag Affaldsindsamlingen.

Husk, at affaldet skal afleveres hos GoBoat – også hvis du ikke sejler. Men det er selvfølgelig helt tilladt at skippe Letbanestationerne og nøjes med sejlturen.

Danmarks Naturfredningsforening har de sidste 15 år afholdt den landsdækkende Affaldsindsamling. Indsamlingen involverer hvert år en masse ildsjæle, både private og virksomheder, med et fælles ønske om at holde lokalmiljøet rent og støtte et godt initiativ.

“Vi er utroligt glade for, at både GoBoat og Letbanen støtter op om Affaldsindsamlingen. Helt konkret kommer det ikke alene til befri Aarhus for en masse henkastet affald – det kommer også til at sende et vigtigt signal om, at affald hverken hører til på gaden, i havnen eller i naturen.

Vi håber, at mange aarhusianere vil give en hånd med,” lyder det afsluttende fra Charlotte Juul, projektleder for Affaldsindsamlingen.  

Hvad: Sejl gratis med GoBoat
Hvor: Fyrtårnet på Pier 2
Hvornår: 22.-24. marts 2023
Hvordan: Book din tur her

I hele marts kan du desuden donere enten 25, 50 eller 150 kroner til Danmarks Naturfredningsforening, når du booker en båd online.

Så om du deltager aktivt i Affaldsindsamlingen eller ej, er det muligt at donere et beløb til en god sags tjeneste.

Del artikel

Andre læser også