Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Californisk stemning: Restauratører bag kendt fiskerestaurant åbner nyt spisested

Af Jonathan Sten Drivsholm

Sidste sommer slog holdet bag Halibut dørene op til den nye fiskerestaurant, og allerede nu – et lille år senere – er de klar til at åbne endnu et spisested på Aarhus Ø.

Den nye restaurant får navnet Surfside og bliver en del af den nye promenade ved Bassin 7, når den til sommer slår dørene op til californiske madoplevelser, cocktails og festlige sommeraftener.

Det perfekte match

I en video på Bassin 7’s Facebookside fortæller de to Halibut-kokke David Nielsen og Mads Krogsholm om tankerne bag bydelens nye restaurant.

“Aarhus Ø liver især op om sommeren, fordi Aarhus midtby søger herud for at komme ud til vandet.

Nu har jeg selv været i Californien og på mange måder, synes jeg, det minder om at gå nede på en californisk strand. Folk er meget afslappede og laid back,” siger David Nielsen.

Ifølge kokkekollegaen Mads Krogsholm er det californiske køkken det perfekte match med Bassin 7.

“Californien er et sammensurium af kulturer og mennesker af forskellige typer – fuldstændig ligesom herude på Aarhus Ø,” fastslår han.

Barstemning og sol hele dagen

Nok er restauranten inspireret af den nyere californiske tilgang til madlavning, men råvarerne skal stadig komme fra lokalområdet.

“Det nyere californiske køkken er jo sådan, at vi skal ud og finde, hvad vi har omkring os, og så laver vi det med de tilberedningsmetoder, som er bragt dertil af forskellige kulturer.

Man finder nogle super gode lokale produkter og håndterer dem forsigtigt. Altså simple smage, men så lige med det her pift fra Asien for eksempel,” lyder det fra de to Halibut-kokke.

Både David Nielsen og Mads Krogsholm glæder sig til at åbne på Surfside, som udover mad med inspiration fra Californien får cocktails og barstemning på menukortet.

“Der er jo en beliggenhed, der har sol hele dagen, og vi vil gerne være med til at skabe fest i de sene timer med cocktails.

Vi laver en rigtig fed bar dernede, hvor man kan få et lille glas, se solen gå ned, måske få en aftendukkert og lade op til, at man skal videre i byen. Det bliver skidegodt!” lyder de lovende ord fra makkerparret.

Den præcise åbningsdato er endnu ikke fastlagt.

Hvad: Surfside åbner
Hvor: Bassin 7 på Aarhus Ø
Hvornår: I løbet af juni

Her på redaktionen holder vi selvfølgelig øjne og ører åbne og opdaterer jer, så snart der er nyt i sagen.

Del artikel

Andre læser også