ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop afsløret: Her er AGFs nye cheftræner

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: AGF
Foto: AGF

Han er 53 år gammel, fra Tyskland og har tidligere stået i spidsen for klubber som Brentford, Leeds og Malmö FF.

Og så er han ny cheftræner i AGF.

Uwe Rösler er netop blevet præsenteret som ny mand i spidsen for den aarhusianske klub. Det fremgår af en pressemeddelelse.

“Jeg er meget begejstret for muligheden og ser meget frem til at arbejde for AGF. Sammen med klubbens ledelse har jeg været gennem en meget grundig samtaleproces og blev derigennem meget interesseret og tændt på jobbet.

Jeg er taknemmelig for muligheden for at træne en stor traditionsrig dansk klub som AGF, og jeg glæder mig til at komme i gang med opstarten på torsdag,” lyder det fra Uwe Rösler, som tiltræder i AGF med det samme.

Den 53-årige tysker er ansat på en treårig aftale.

Startede som træner i Norge

Rösler afløser dermed David Nielsen, som stoppede i AGF efter et dybt skuffende forår, der var tæt på at koste nedrykning.

Siden da har sportschef Stig Inge Bjørnebye været på jagt efter en ny cheftræner, og navne som Brian Priske, Hjalte Bo Nørregaard og Poya Asbaghi blev efterhånden sat i forbindelse med jobbet.

Nu er valget i stedet faldet på en ældre og mere erfaren mand med tætte forbindelser til skandinavisk fodbold. 

“Uwe Rösler har de helt rette fodboldfaglige og ledelsesmæssige kompetencer til at stå i spidsen for vores 3F Superliga-hold. Han er en vindertype, der formår at kombinere spillestilsudvikling og trupudvikling med resultater. Og så står han for en type fodbold, som er i tråd med AGF’s værdier, og som vi tror på, vil kunne skabe resultater.

Uwe har gennem en længere årrække bevist, at han er en dygtig træner, der kan skabe resultater, og han besidder de kvaliteter, der skal til for at udvikle vores hold i den rigtige retning. Vi glæder os meget over, at det er lykkedes at tiltrække en trænerkapacitet som Uwe Rösler til AGF,” lyder det fra Stig Inge Bjørnebye i pressemeddelelsen.

Netop afsløret: Her er AGFs nye cheftræner
Foto: AGF

Uwe Rösler startede sin trænerkarriere i norske Lillestrøm i 2005 for siden at stå i spidsen for Viking FK og Molde, inden turen gik til England.

Her har tyskeren trænet klubber som Brentford, Wigan, Leeds og Fleetwood.

Fortid i Manchester City

Senest har Rösler været cheftræner Fortuna Düsseldorf i hjemlandet, indtil han og klubben valgte at gå hver til sit ved kontraktudløb sidste sommer.

Inden da stod han i spidsen for svenske Malmö FF i 79 kampe.

Uwe Rösler er nok bedst kendt for sin tid som spiller. I årene fra 1987 til 2003 nåede han at repræsentere en lang række prominente klubber – bl.a. engelske Manchester City, hvor han som angriber scorede 36 mål i 96 kampe ifølge Transfermarkt.

Nu skal den 53-årige tysker forsøge at vende skuden for det aarhusianske fodboldflagskib, der sluttede tredjesidst i den forgangne sæson af Superligaen.

AGF starter træningen efter sommerferien på torsdag. Klubben tager hul på den nye sæson med en udekamp mod Brøndby søndag d. 17. juli.

Del artikel

Andre læser også