Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En bid af Italien: Nyt pizzeria byder på autentiske pizzaer

Af Freja Dumont

Du behøver ikke rejse helt til Italien for at få en ægte italiensk pizza.

Faktisk kan du blot sætte kursen mod M.P Bruunsgade på Frederiksbjerg for at få italienske fornemmelser.

Her er det lille pizzeria Via Vai nemlig netop åbnet – og det er til at smage, at det er en indfødt italiener, der bager og laver pizzaerne på baggrund af stolte, italienske traditioner.

Hos Via Vai, som betyder “kommer og går” på italiensk, kommer kvalitet før kvantitet. Derfor finder du også kun 10 pizzaer på menukortet.

”Vi har nøje udvalgt vores sortiment, som består af de bedste italienske råvarer. Alt fra guanciale (italiensk bacon) og nduja (stærk salami) til mel og gorgonzola er importeret fra Italien. Og det resulterer i en yderst smagfuld pizza.

Som italiener vil jeg gerne introducere danskerne for autentiske italienske sammensætninger af råvarer på pizzaen. Samtidig er jeg også lydhør overfor, hvad kunderne kan lide.

Så jeg forsøger altid at sammensætte smagskombinationer, som passer til begge kulturer,” siger kok Mirco Ceccherelli, som kommer fra Firenze og sammen med Hamed Ahmadi har åbnet Via Vai.

En bid af Italien: Nyt pizzeria byder på autentiske pizzaer

Autentisk smagsoplevelse

Vi lagde vejen forbi det nye pizzeria på M.P Bruunsgade for at se, om de kunne leve op til deres løfte om autentiske italienske pizzaer.

Og uden at afsløre for meget, så får du altså her en pizza, som kvalitetsmæssigt godt kan måle sig med byens bedre pizzerier som eksempelvis Chellos, Piccolina og Il Locale.

Menukortet byder på alt fra en ’Nduja’ med stærk italiensk salami til ’Crudo’ med prosciutto.

Kokken Mirco anbefalede os bl.a. prøve at prøve stedets pizza med hvid bund, mozzarella ost, marinerede kartofler med rosmarin og timian toppet med hjemmelavet pesto og friske cherrytomater.

Først og fremmest er der point for den hjemmelavede pesto, hvor smagen af friske basilikumblade og parmesan virkelig var fremtrædende.

Kartoflerne var perfekt tyndt slicede og marineringen gjorde, at der var god smag også her.

De friske cherrytomater var lige prikken over i’et, og vi kan virkelig – som i virkelig – godt anbefale denne pizza.

En bid af Italien: Nyt pizzeria byder på autentiske pizzaer

Bunden er lavet på en dej, der har hvilet i mindst 48 timer, og som stort set ikke indeholder gær eller olie. Det gav en pizzabund, som ikke dryppede af fedt, men som tværtimod var sprød, let og lækker.

I februar kan du også smage pizzeriaets helt specielle Pizza Carbonara. Den er lavet på en hvid bund, med Mozzarella, pasteuriserede æggeblommer, parmesan og guanciale (italiensk bacon).

Vi kan med andre ord klart anbefale dig at lægge vejen forbi Via Vai, næste gang du er i humør til den italienske nationalspise!

Del artikel

Andre læser også