Stor guide: Her finder du de bedste pizzaer i Aarhus

Er du i humør til pizza? Og vil du allerhelst nyde den ude i byen?
Så er det jo heldigt, at vi har masser af gode restauranter med pizza på menuen i Aarhus.
Men hvor skal man egentlig slå sig ned, når pizzasulten melder sig? Det får du en række gode bud på i denne artikel.
Gå ombord i vores otte favoritter herunder. Velbekomme!

Il Locale
Foretrækker du at få din pizza Brooklyn-style, er det uden tvivl Il Locale, du skal vælge.
Guldsmedgades bedste pizzeria er nemlig inspireret af de italienske immigranter, som i slutningen af 1800-tallet slog sig ned i New York.
Pizzaerne er lavet på surdej, og de får lov at koldhæve i helt op til fem døgn.
Det giver en sprød pizza, der ovenikøbet toppes med lækre råvarer, og som er en klar en anbefaling værd.
Hvor: Guldsmedgade 36, 8000 Aarhus C

Piccolina
I Skolegyde lige overfor Aarhus Katedralskole ligger en af byens hyggeligste italienske restauranter.
Stilen er klassisk, og Piccolinas pizzaer holder hele vejen.
Så går du efter uformel stemning og lækre italienske pizzaer til rimelige priser, er stedet helt oplagt at besøge.
Piccolina har over 20 forskellige pizzaer på kortet, så mon ikke mindst en af dem falder i din smag.
Hvor: Skolegyde 8, 8000 Aarhus C

Gusto
Menukortet er såre simpelt hos Gusto.
Udover antipasti og et par desserter er der fem faste pizzaer og en sæsonpizza at vælge imellem.
Pizzaerne er lavet lavet på surdej og efter italiensk forbillede er de toppet med få, men nøje udvalgte ingredienser.
Bag restauranten står Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig, hvis fælles pizzaeventyr har taget fart, siden de for et par år siden åbnede en pop-up på Frederiksbjerg.
Gusto åbnede i april sidste år og har lynhurtigt slået sig fast som et af midtbyens hippeste nye spisesteder. Det er med andre ord en god idé at bestille bord hjemmefra.
Hvor: Borggade 10C, 8000 Aarhus C

Grappa
Vil du have italiensk stemning og mad ved Åen, er det hos Grappa, du skal sætte dig.
Her finder du et pænt udvalg af pizzaer og andre italienske klassikere, som laves af gode råvarer.
Grappa er et ikonisk spisested i Aarhus, der nærmest ikke behøver en introduktion.
Restauranten er åben alle dage til både frokost og aften, så du kan kigge forbi og nyde en lækker pizza, lige når du har lyst.
Hvor: Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C

Melværk
Nok må Melværk snart lukke sin nye restaurant på Aarhus Ø, men det har absolut intet med kvaliteten af pizzaerne at gøre.
Det italienske spisested er yderst anerkendt og har tidligere vundet de prestigefyldte priser Danmarks Bedste Gourmetpizza og Danmarks Bedste Dessertpizza.

Som navnet antyder, bliver der nørdet med dejen hos Melværk, og det kan meget vel være hemmligheden bag stedets succes.
På menukortet finder du 10 forskellige pizzaer, som alle laves på klassisk italiensk vis efter napolitansk forbillede.
Hvor: Møllehatten 32, 1 th, 8240 Risskov

Spröd
Vibeke, Louise, Sven, Anna og Børge.
Det er navnene på nogle af de pizzaer, du kan bestille hos Spröd – men det skal du nu ikke lade dig snyde af.
Rasmus Fast Bojesens pizzeriaer, som er at finde tre steder i Aarhus, leverer nemlig pizzaer, der er bagt i stenovn på traditionel italiensk vis.
Det samlede indtryk er dog både præget af det nordiske og sydeuropæiske smage, for Spröds håndplukkede råvarer kommer dels fra danske og dels fra italienske leverandører.
Hvor: Tre steder i byen
- Odensegade 35, 8000 Aarhus C
- Nordre Strandvej 35, 8240 Risskov
- Rosenvangs Allé 214, 8270 Højbjerg

Surdejspizzeria
Som navnet antyder, er pizzaerne lavet på surdej hos Surdejspizzeria.
Her bliver alle pizzaer bagt fra bunden af dej, der har hævet i op til 72 timer.
Det giver sammen med den høje varme fra stedets napolitanske Scugnizzo Nepoletano-ovn en sprød pizza af rigtig høj kvalitet.
Du kan både besøge Surdejpizzeria i midtbyen og i Risskov.
Hvor: To steder i byen
- Frederiksgade 52, 8000 Aarhus C
- Skolesvinget 1A, 8240 Risskov

Pizza Propria
I Jægergårdsgade ligger lille hyggelige Pizza Propria, der lige akkurat har siddepladser til 12 gæster.
Her bliver der lavet pizzaer på napolitansk vis med en helt tynd bund, der gerne må være blød i midten.
Det sker ved helt op til 500 graders varme i en brændefyret ovn fra Firenze.
Alle stedets råvarer er særligt udvalgte og importeret fra slagtere og mejerister over hele Italien.
Hvor: Jægergårdsgade 7, 8000 Aarhus C
