Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Syv dage i madens tegn: I morgen starter Food Week

Af Freja Dumont
Foto: Gorm Branderup
Foto: Gorm Branderup

Nordens største madfestival løber af stablen den 9. til d. 15. august rundt i hele Aarhus, hvor byens overflod af gastronomiske stjerner og inspirerende madhåndværkere hyldes.

Vi har de seneste par uger teaset for nogle af de mange hyggelige, sjove, spændende og lærerige arrangementer, som kommer til at løbe af stablen i uge 32.

Du kan eksempelvis komme på fisk- og skaldyrssafari med en bukserbåd, smage på en 4-retters menu fra krigstiden eller komme til tapas og fællessang i Kunsthal Aarhus.

Tips og tricks fra stjernekokke på Salling Rooftop

Alle er inviteret med, når madfesten går i gang, for Food Week har sørget for, at der er noget for alle – uanset smag og alder.

Vil gæsterne opleve stjernekokke som michelin-kokken Francis Cardenau, lære at tilberede klimavenlige italienske pastaretter af Masterchef vinderen Rasmus Fisker eller have tips af Timm Vladimir til den perfekte Sommer Spritz cocktail, så skal de blot møde op på Salling ROOFTOP.

Fødevarebæredygtighed på toppen af ARoS

Er man mere til at dykke ned og nørde i fødevarebæredygtighed og møde forskere, fagfolk og producenter til farverige oplevelser og inspiration, så er det på toppen af ARoS det foregår.

Her kan gæster bl.a. lære om hvorfor kompost er vigtig for frugtbar jord, ”in vitro” mælk og kød (dvs. mælk og kød der er produceret med celler i petriskåle), og hvordan man dyrker produkter lokalt, vertikalt og hydroponisk (som betyder at dyrke planter uden jord).

Fisk og skaldyr på Lystbådhavnen

Måske man bare gerne vil smage på alverdens fisk og skaldyr med bobler i glasset – i så fald er det på Aarhus Lystbådehavn ved Kystpromenaden det sker.

I det maritime festivalområde kan gæster bl.a. komme med på en vaskeægte fiskeauktion eller købe friske jomfruhummere direkte fra kajen.

Historiske madfortællinger i Den Gamle By

Er man i nærheden af Botanisk Have kan man smutte forbi Den Gamle By, som også er en del af Food Week.

Her får gæster den historiske madfortælling, fællesoplevelsen om bordet og ikke mindst smagen gennem tiderne i fokus.

Den Gamle By har forskellige madtemaer og byder på gratis rundvisninger, indblik i historiske opskrifter og processer, smagsprøver og frem for alt en invitation til at gå på opdagelse i madens historie.

Del artikel

Andre læser også