Smagen af Danmark: Her skal du spise smørrebrød i Aarhus

Man går aldrig fejl af et godt stykke smørrebrød, og rugbrød med pålæg ovenpå har gennemgået en regulær renæssance og er mere moderne end nogensinde.
Det ligger så indgroet i den danske kultur, og unge som ældre elsker den smukke, danske nationalspise.
Vi har endnu engang i læsernes tjeneste været på rundtur i Aarhus for at finde de bedste smørrebrødssteder. Velbekomme.

Kohalen
Restaurant Kohalen, som ligger ved slagtehuset for enden af Jægergårdsgade, er med sine mere end 100 år på bagen én af de ældste og mest legendarisk restauranter i Aarhus.
Maden er dansk og lavet efter traditionelle opskrifter, som vi alle kender og har et forhold til.
Derfor har Kohalen naturligvis også alverdens smørrebrød på menuen lige fra xx til xx.

Klokken
Midt i Aarhus, i de legendariske gamle La Belle-lokaler, ligger Restaurant Klokken.
Bag den smukke træhoveddør gemmer sig en en perle af en restaurant, og i køkkenet kokkereres traditionel dansk mad med et lille twist.
Stedet byder bl.a. på alle de klassiske stykker smørrebrød, men på menukortet finder du også nytænkte stykker med Bøf Bearnaise og avocado.
Du kan også smage på alle dine favoritter fra kortet og få smørrebrød ad libitum for 299 kroner.

Kalas
En af Aarhus’ nyeste danske restauranter åbnede på Jægergårdsgade i december 2022. Navnet er Kalas og menuen byder på tarteletter, stegt flæsk, bøf bearnaise – og selvfølgelig også smørrebrød,
Det er virkelig til at smage, at den ene af stedets tre ejere, Rasmus Nielsen, har en fortid hos legendariske Restaurant Kohalen, hvor han i 16 år arbejdede som køkkenchef.
Han har taget al sin viden og erfaring med i køkkenet hos Kalas, og det kommer i den grad til udtryk, når man går ombord i de klassiske danske retter.
Du må ikke snyde dig selv for at prøve stedets smørristede brød med hønsesalat, bacon, cornichoner og svampe – mums!
Teater Bodegaen
Du har ikke smagt ægte dansk mad, hvis ikke du har besøgt Teater Bodegaen, som siden 1908 har langet danske retter over disken.
På væggene hænger signerede fotografier af nogle af dansk teaters største navne, scenebilleder, premieretegninger og plakater, og det føles som at rejse tilbage i tiden, når du træder ind hos den lille tidslomme af et spisested.
Her kan du naturligvis også få ægte dansk smørrebrød til frokost, og menuen byder på alt fra et stykke med tatar til mørbradbøffer med champignon á là crême og surt.

Rådhus Kafeen
Midt i hjertet af Aarhus’ op hjørnet af Sønder Allé og Hans Hartvig Seedorffs Stræde, ligger Raadhuus Kafeen – et af byens ældste spisesteder.
Cafeen åbnede dørene for første gang i 1924 ved vinhandler Jens Jørgensen under navnet Park Alleens Vinstue.
I begyndelsen var der blot tale om en beværtning med servering af øl og vin, men i 1928 blev caféen udvidet med et køkken, der specialiserede sig i frokostretter og smørrebrød, da en nye ejer, Julius Jensen, overtog stedet.
Med placering tæt ved Aarhus Rådhus har cafeen med årene oplevet en ikke ubetydelig tilgang af politikere og embedsmænd, som har diskuteret politiske anliggender over et stykke solidt, dansk smørrebrød.

Frederikshøj anx
Vidste du, at en af Danmarks bedste smørrebrødsrestauranter ligger i Aarhus? Navnet er Frederikshøj anx, som er er et spin off af anneks, som smørrebrødsrestauranten ligger i.
Det er ingen mindre end Wassim Hallal fra Frederikshøj, som ejer og driver restauranten i samarbejde med Samia Lindschov Hansen m
Frederikshøj anx er en frokostrestaurant med smørrebrød som speciale og til en pris, som de fleste kan være med på.
Der er respekt for traditionerne, og smørrebrødet er krydret med overraskelser og lavet på nogle af de bedste råvarer, der kan opdrives.

Skovmøllen
Ved Giber Å syd for Aarhus ligger en gammel vandmølle, som i dag huser den hyggeligste frokostrestaurant.
Stedets historie strækker sig helt tilbage til 1500-tallet – og det kan mærkes i lokalerne, hvor der hersker en helt særlig stemning, som bare skal opleves.
På menuen finder du stadig den æggekage, der er blevet serveret i restauranten siden 1946, men hos Skovmøllen har de også klassiske danske retter, såsom smørrebrød, fortolket i en nutidig ramme.
Restaurant Pinden
Restaurant Pinden i Skolegade har en fængende historie, som går helt tilbage til 1849.
Det er det traditionelle danske køkken til fornuftige priser, der bydes på. Restauranten er hyggelig og med god plads. En tidslomme tæt på åen i Aarhus.
Restaurant Pinden slår dørene op til frokost, og menukortet byder på traditionelt dansk mad med sild i forskellige varianter, smørstegt rødspættefilet og stjerneskud. Der er også håndmadder, smørrebrød, tarteletter, hakkebøf, stegt flæsk, pariserbøf og æggekage.