Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: Visit Aarhus
Foto: Visit Aarhus

Er du på udkig efter en god frokost ude?

Aarhus har det hele, hvad end du har lyst til sushi eller smørrebrød, og byen er fyldt med hyggelige restauranter og caféer, hvor du kan nyde en dejlig frokost eller måske bare en kold øl eller et glas vin.

Find her et par af vores absolutte yndlingssteder, som byder på god mad i skønne omgivelser

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus
Foto: Spiseguiden Aarhus

Sushi på A+ Siam Sushi

Du får i den grad value for money hos A+ Siam på Frederiksgade, hvor de kører med deres populære ‘Sushi Ad Libitum’-koncept.

Her får du i hyggelige omgivelser serveret hjemmelavet sushi og japanske retter a la carte.

Flere af stedets kokke er uddannede sushikokke i Asien, og har lavet sushi i over 20 år, og det er virkelig til at smage, at de kan deres håndværk og mestrer kunsten at lave god, smagfuld sushi.

Restauranten holder frokoståbent hver dag fra kl. 12 til 15, og her kan du spise alt fra menukortet i 2 timer for kun 208 kr. per person. Børn under 11 år halv pris.

Hvor: Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus

Dansk mad på Kalas 

Hos Kalas på Jægergårdsgade kan du få alt godt fra det danske køkken lige fra stjerneskud til pariserbøf og tarteletter.

Vi har tidligere været på besøg hos Kalas, hvor vi bl.a. smagte stedets tarteletter med høns i asparges og urter.

Tarteletskallerne var hjemmelavede og fyldet drysset med det lækreste sprødstegte kyllingeskind og friske stykker asparges. Små detaljer som udgjorde en stor forskel.

Og så kostede hele herligheden kun 110 kroner for to tarteletter, som mættede mere end nok til frokost.

Generelt får du virkelig ‘value for money’ på stedet, og vi kan i den grad anbefale dig at lægge vejen forbi, hvad end det er til en hyggelig frokost med kollegaerne eller en festlig aften ude med vennerne.

Kalas holder frokoståbent hver dag fra kl. 12 til 15.

Hvor: Jægergårdsgade 77, 8000 Aarhus C

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus

Fransk couisne på Atellier 33 

På M.P. Bruunsgade kan du hos Atellier 33 nyde et glas fransk vin, mens du får croque madame i det intime og hyggelige lokale med plads til 36 gæster.

På trods af sin korte levetid har Atelier 33 allerede opnået stor anerkendelse, og i oktober 2023 modtog restauranten den fornemme titel som Årets Bistro/Brasserie kåret af Den danske Spiseguide.

Året forinden blev stedet kåret som Årets Bistro af Foreningen af Danske Madanmeldere.

På trods af de fine titler, rosende anmeldelser og hvide duge, er stemningen helt nede på jorden, og alle er velkomne, hvad end det er for en kop kaffe eller en god middag.

Atellier 33 holder frokoståbent hver dag fra kl. 12 til 15.

Hvor: M.P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus C

Se de første billeder: Legendarisk Aarhus-sted åbner ny restaurant
Foto: Mefisto

Fisk og skaldyr på Mefisto 

Hvis du er i Latinerkvarteret, kan du ikke undgå at støde på Mefisto.

Mefisto Restaurant & Gårdhave i Volden 20 har en ny stor gårdhave, som er et af restaurantens helt store trækplastre.

Beliggenheden er blandt byens bedste, og når du træder indenfor, emmer det af god stemning i de gamle bygninger. Restauranten er kendt for sine gode fiskeretter og især hummeren er en sikker vinder.

Prismæssigt kan du både spise en billig frokost på Mefisto, men du kan også give den gas med et par gode hummerserveringer. Er man ikke til fisk og skaldyr, byder menuen også på retter som oksetatar og grillet ribeye.

Mefisto holder åbent fra kl. 10 i weekender og fra kl. 11 i hverdagene.

Hvor: Volden 20, 8000 Aarhus C

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus

Smørrebrød på Skovmøllen

Skovmøllen i Moesgaard Skov har været et vartegn i Aarhus i 200 år.

I anledning af jubilæet har stedets tre ejere, Jens Holm Møller, Ann Cathrine Lebech Hoe og Thomas Lebech Hoe, udvidet Skovmøllens traditionelle koncept til en ny restaurant ved Aarhus Ø.

Hos Skovmøllen har de en stor kærlighed til den danske madtradition, og du kan derfor naturligvis nyde et godt stykke dansk smørrebrød hos begge restauranter.

Vi var ret så begejstrede for stykket med ‘Jordskokker i variation’, da vi besøgte stedet.

Her får du serveret et hjemmebagt stykke rugbrød fra stedets eget bageri fyldt med bagte, syltede og friterede jordskokker. Toppet med trøffelmayo og grønt. Mums, siger vi bare.

Skovmøllen Ø holder frokoståbent hver dag fra kl. 11.30 til 17.00 og Skovmøllen ved Moesgaard holder frokoståbent i hverdage fra kl. 11.30 til 17.00 og i weekender fra kl. 9.30 til 17.00.

Hvor: Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg og Irma Pedersens Gade 180C, 8000 Aarhus C

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus
Foto: Pho C&P Facebookside

Vietnamesisk hos Phở C&P

Hos Phở C&P på Sønder Gade er de inspireret af det traditionelle  vietnamesiske gadekøkken.

Ejerens, Phuong Nguyen, mål er at vise og give gæsterne den varme og glæde, han selv kender fra Vietnam.

På menuen finder du de bedste traditionelle retter som vietnamesisk risnuddel suppe “Pho” og risnuddel-bowlen “Bun” med kød og grønne krydderurter.

Restauranten er indrettet med hyggelige og autentiske materialer, og ud af højtalerne lyder vietnamesisk musik, som sætter dig i den rette thailandske stemning.

Du får meget mad for pengene, og priserne spænder mellem 89 og 99 kr. for en hovedret. Det må siges at være i orden for velsmagende mad af friske råvarer. 

Phở C&P holder frokoståbent fra 11.30 hver dag.

Hvor: Sønder Allé 14, 8000 Aarhus C 

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus
Foto: Tiende // Den Fede Drue

Byens bedste udsigt på Tiende

På toppen af Nicolinehus finder du Aarhus’ nye hyggelige restaurant Tiende.

Her kan du i enestående rammer med udsigt over by, skov og vand nyde både frokost- og aftenmenu, hvor kvalitet og årstidens råvarer er i højsædet.

Hvad frokosten angår, er restaurantens fokus, at den skal være god og velsmagende uden alt for mange dikkedarer.

På Tiendes frokost-kort finder du både smørrebrød og klassiske retter.

Udover stedets forrygende smørrebrød kan vi anbefale, at du prøver en af restaurantens ‘Klassikere’ som bl.a. lyder på tatar, stjerneskud og schnitzel.

Skal din frokost akkompagneres af et godt glas vin, har Tiende et omfattende vinkort med over 3000 vine, som alle er nøje udvalgt.

Tiende holder frokoståbent kl. 12.00 til 15.00 onsdag til lørdag.

Hvor: Dagmar Petersens Gade 62, 10, 8000 Aarhus

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus

Kinesisk hos Yi-East

Der kan ikke være nogen som helst tvivl om, at Restaurant Yi-East ligger lunt i svinget til at kunne kalde sig Aarhus’ bedste kinesiske restaurant.

Stedet er kendt for at være garant for autentisk, veltillavet og virkelig smagfuld kinesisk mad til yderst rimelige priser.

Ejeren er kinesisk fødte Xuhong Chen, der har sat alle kræfter ind for at skabe en hyggelig restaurant med autentisk kinesisk mad, og stedets kok er udlært i Kina, og har stor erfaring i det kinesiske køkken.

Et flot snit 4,5 ud af 5 stjerner af 271 anmeldelser på Google vidner da også om, at Yi-East er et sted, langt de fleste gæster går glade og tilfredse fra.

Yi-East er både at finde på Frederiks Plads 6, hvor restauranten åbnede i vinteren 2020, og i Markedshallen i Nicolinehus.

Yi-East holder frokoståbent fra kl. 12.00 fredag til søndag på Frederiks Plads og hver dag fra kl. 11.30 i Markedshallen.

Hvor: Frederiks Pl. 6, st, 8000 Aarhus C og Nicoline Kochs Plads 31, 8000 Aarhus

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus

Alt godt fra havet på Havnær

På Aarhus Ø ligger Restaurant Havnær med udsigt til både skov og hav.

Med stedets placering ved vandet har de et naturligt fokus på råvarer fra havet, men de to ejeres kærlighed til landet, hvor de selv er opvokset, er også stor, og derfor præger det også menuen.    

Her er der højt til loftet og stort fokus på smagen og det gode værtsskab.

Stedets kok og ejer, Daniel Justesen, nyfortolker franske og nordiske klassikere, eksempelvis det gode, gamle Stjerneskud.

Du kan spise frokost fra tirsdag til lørdag kl. 12 – 15 hos Havnær, der bl.a. byder på en Frokost Tasting (skal forudbestilles), hvor køkkenet sammensætter en menu med deres bedste råvarer.

Frokost Tasting består af ren fisk og skaldyr, og du får 3 retter for 300 kr., 4 retter for 350 kr. eller 5 retter for 400 kr.

Hvor: Dagmar Petersens Gade 119, 8000 Aarhus C

Stor guide: 10 steder du kan nyde en god frokost i Aarhus

Italiensk hos Piccolo

Italienske retter som sprøde pizzaer, hjemmelavede pastaretter og små deleretter og de såkaldte cicchetti’s er alle velkendte retter for dem, som har spist på én af Jakobsen & Co.’s italienske restauranter Grappa Deli og Piccolo.

Her lægges der bl.a. op til social dining med italienske småretter kaldet cicchetti. Udover cicchetti kan gæsterne også nyde stedets hjemmelavede pasta og de populære pizzaer.

Hos Grappa Deli – stedets takeaway-afdeling – kan man hente sin frokost eller aftensmad. Her finder man både sprøde italiensk sandwich, pizzaer, salater og meget andet lækkert på menukortet herunder en masse italienske specialiteter.

Piccolo har tre restauranter: På Aarhus Ø, som holder frokoståbent i weekenderne fra kl. 10, i Risskov hver dag fra kl. 9 og ved åen lørdag fra kl. 12.

Hvor: Åboulevarden 62, 8000 Aarhus, Irma Pedersens Gade 82, 8000 Aarhus og Nordre Strandvej 39, 8240 Risskov.

Del artikel

Andre læser også